Πολιτική

Lockdown: Ο Μητσοτάκης προανήγγειλε χαλάρωση (pic)

Στο lockdown στην Ελλάδα και τη χαλάρωση των μέτρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή στο CNN .

Συνέντευξη στο CNN και τη δημοσιογράφο Τζούλια Τσάτερλεϊ παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως εντός των επομένων 10 ημερών θα υπάρξει μία επιπέδωση του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Lockdown

Μίλησε επίσης για την πρωτοβουλία του σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναφορικά με το πράσινο πιστοποιητικό.

«Ήμουν ο πρώτος που έθεσε το θέμα του πράσινου πιστοποιητικού πίσω στον Ιανουάριο» είπε ο πρωθυπουργός, που τόνισε πως η πρόταση του συνάντησε αντιδράσεις, ωστόσο σήμερα υιοθετήθηκε από την Κομισιόν.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η Κομισιόν υιοθέτησε αυτή τη διαδικασία και παρουσίασε την πρότασή της που θα διευκολύνει τα ταξίδια σημαντικά, κάτι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα η οποία εξαρτάται πολύ από τον τουρισμό» σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε τον τρόπο που θα λειτουργεί το πράσινο πιστοποιητικό και σημείωσε πως όσο περισσότεροι εμβολιάζονται αναμένει αυτό το πράσινο πιστοποιητικό να κανονικοποιηθεί στα ταξίδια.

Lockdown: Ο Μητσοτάκης προανήγγειλε σταδιακό άνοιγμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε την κόπωση που παρατηρείται στη χώρα από την συνεχιζόμενη επιβολή περιοριστικών μέτρων. «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, όλοι είναι κουρασμένοι με τον κορωνοϊό.

Εμείς περιορίσαμε την οικονομική δραστηριότητα τις τελευταίες 4-5 εβδομάδες καθώς αναμέναμε την έξαρση της πανδημίας η οποία συνέβη στην Ελλάδα» είπε.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε το σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων με ανακοινώσεις που θα γίνουν μέσα στο επόμενο 48ωρο.

Lockdown: Ήταν απαραίτητα τα μέτρα, τόνισε ο Μητσοτάκης

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των επιλογών της κυβέρνησης λέγοντας.

«Είμαι απόλυτα βέβαιος πως αν δεν είχαμε λάβει αυτά τα μέτρα θα ήμασταν αντιμέτωποι με μια πολύ χειρότερη κατάσταση σήμερα» είπε και εξέφρασε την πεποίθηση πως η έξαρση που βιώνουμε θα φτάσει στο απόγειό της μέσα στην εβδομάδα.

Η τουριστική κίνηση θα αυξηθεί φέτος το καλοκαίρι

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως αναμένει φέτος το καλοκαίρι η τουριστική κίνηση να αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το 2020.

«Οι περισσότεροι τουρίστες μας έρχονται από το εσωτερικό της ΕΕ, θα πρέπει ως εκ τούτου να διασφαλίσουμε σε ταξιδιώτες από την Ευρώπη να ταξιδεύουν όσο πιο εύκολα γίνεται και χωρίς επιπλέον περιορισμούς» συνέχισε.

Η δημοσιογράφος του CNN ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για τις διμερείς συμφωνίες της χώρας στο πεδίο αυτό, με το Ισραήλ και τη Σερβία.

«Το Ισραήλ έχει εμβολιάσει περισσότερο από το 60% του πληθυσμού του. Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε αντίστοιχες συμφωνίες με άλλες χώρες εκτός ΕΕ» είπε ο πρωθυπουργός.

Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως πέραν του πράσινου πιστοποιητικού θα κάνει η κυβέρνηση ότι είναι δυνατό ώστε οι επισκέπτες να έρθουν στην Ελλάδα με τον πιο ασφαλή τρόπο. «Θα διασφαλίσουμε πως θα βιώσουν την απόλυτη ελληνική εμπειρία χωρίς συμβιβασμούς, αλλά θα θέτουμε πάντα ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλειά τους» είπε.

 

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *