γιάννης ραγκούσης
Featured Πολιτική

Ραγκούσης: Να απαντήσει ο Χαρδαλιάς στα ερωτήματα για τη βάπτιση Γεωργιάδη (vid)

Ο Γιάννης Ραγκούσης καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος», αναφέρθηκε στο ζήτημα της «ειδικής άδειας» που δόθηκε σε φιλοκυβερνητική οικογένεια, προκειμένου ο υπουργός, βουλευτής και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, να παρευρεθεί σε βάπτιση και να γίνει νονός.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ άλλων, ζήτησε να απαντήσει άμεσα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε τέσσερα βασικά «καυτά» ερωτήματα, σχετικά με το συμβάν, ώστε να δικαιολογήσει τη νομιμότητα της «ειδικής άδειας».

Τι ακριβώς ανέφερε ο κ. Ραγκούσης:

«Kάποτε λέγαμε ότι κάτι που είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση κατά πάσα πιθανότητα ισχύει ότι η βάφτιση αυτή που πραγματοποιήθηκε με νονό τον κύριο Γεωργιάδη δεν ήταν ούτε νόμιμη ούτε ηθική.

Kοιτάξτε θα περιμένουμε τις απαντήσεις, αλλά θα πω κάτι γι’ αυτό, ότι δεν θα τις περιμένουμε μέσα από την κοινοβουλευτική μόνο οδό, γιατί τα ερωτήματα μας πήραν ήδη δημοσιότητα, άρα ο κύριος Χαρδαλιάς είναι υποχρεωμένος σήμερα να τοποθετηθεί, γιατί εσείς πολύ σωστά προσεγγίσατε κατά την ταπεινή μου γνώμη την υπόθεση αυτή.

Άκουσα προηγουμένως τα σχόλια τα δικά σας και της κυρίας Κουτροκόη και του κυρίου Σαραντάκου, όμως η Κυβέρνηση ακόμη δεν έχει ζητήσει συγνώμη, δεν έχει αναγνωρίσει λάθος, δεν έχει κάνει την αυτοκριτική της για τη βάφτιση Γεωργιάδη, ούτε ο κύριος Γεωργιάδης ότι η Κυβερνητική Εκπρόσωπος ούτε ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Χαρδαλιάς .

Άρα εμείς μεν κινηθήκαμε μέσω της κοινοβουλευτικής οδού, γιατί έπρεπε να το κάνουμε, γιατί ζητάμε και έγγραφα εκτός των άλλων να δοθούν στη δημοσιότητα.

Εμείς ζητούμε κοινοβουλευτικά, αλλά και δημοσίως σήμερα από τον κ. Χαρδαλιά, ο οποίος υποχρεούται -και μέχρι σήμερα είναι προσεκτικός- να δώσει τις απαντήσεις σε 4 ερωτήματα:

1) Ποια είναι η νομοθετική διάταξη σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η δυνατότητα να εκδοθεί μια τέτοια ειδική άδεια για την πραγματοποίηση του μυστηρίου της βάφτισης;

2) Πόσες τέτοιες άδειες έχουν δοθεί; Έχει δοθεί μόνο μία κατ´ εξαίρεση για τον κύριο Γεωργιάδη και το άλλο κρατικό στέλεχος της επιλογής του κυρίου Μητσοτάκη; Έχουν εκδοθεί άλλες πόσες είναι το δεύτερο ερώτημα.

3) Επειδή ο κ. Γεωργιάδης έδωσε στη δημοσιότητα ένα έγγραφο, το οποίο δεν έχει ούτε αριθμό πρωτοκόλλου πάνω-δεν υπάρχει δημόσιο έγγραφο που δε μνημονεύει τον αριθμό πρωτοκόλλου στην αρχή του εγγράφου- ούτε καν μνημονεύει τις διατάξεις με βάση τις οποίες έχει αυτό το έγγραφο εκδοθεί.

4) Ζητούμε και τον αριθμό πρωτοκόλλου και την αίτηση που κατά τ’ άλλα ο κύριος Γεωργιάδης ισχυρίζεται ότι έχουν υποβάλει οι γονείς, για να πάρουν αυτή την εξαιρετική άδεια, που εμείς δε γνωρίζουμε να προβλέπεται από κάποια διάταξη νόμου, όπως και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου είπε το ίδιο πράγμα και άρα λοιπόν να απαντήσουν σ´ αυτά τα 4 ερωτήματα .

Επαναλαμβάνω για μια υπόθεση που φαίνεται ότι δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε ηθική και για την οποία δεν έχουν αναγνωρίσει κανένα λάθος, δεν έχουν κάμει καμία αυτοκριτική, δεν έχουν ζητήσει καμία συγγνώμη.

Υποχρεωτικά η ερώτηση πηγαίνει στον κ. Χρυσοχοΐδη για λόγους κοινοβουλευτικής διαδικασίας, απαντά ο κ. Χαρδαλιάς ως αρμόδιος Υπουργός.

Εγώ δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν ο κ. Χαρδαλιάς σήμερα να μην απαντήσει.

Αυτά τα ερωτήματα δεν τα έχουμε μόνο εμείς, τα έχετε εσείς οι δημοσιογράφοι, τα έχουν οι ίδιοι οι πολίτες».

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *