Πούτιν
Featured Πολιτική

Πως ο Μητσοτάκης έπεσε στην ανάγκη του Πούτιν

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισρούτιν είχε επισκεφθεί το Άγιον Όρος -προφανώς κατ’ εντολήν του Βλαντιμίρ Πούτιν- και παρέδωσε μεγάλη ποσότητα υγειονομικών υλικών

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης

Μάσκες, απορρυπαντικά, απολυμαντικά και άλλα μέσα ατομικής προστασίας από τον κορωνοϊό, ήρθαν όλα από τη Ρωσία και διανεμήθηκαν ανάλογα με τις ανάγκες στους αγιορείτες μοναχούς από τους ανθρώπους της συνοδείας του κ. Μισρούτιν

Μάλιστα, ο Ρώσος πρωθυπουργός είχε διαμείνει δύο βραδιές στη μονή Φιλοθέου στη Θάσο με τη σύζυγο του, ενώ πήγε και στην Ουρανούπολη.

Αφαντοι από το Μαξίμου και το ΥΠΕΞ

Τότε, για τον κ. Μισρούτιν δεν βρέθηκε ούτε ένας αξιωματούχος από το Μέγαρο Μαξίμου ή από το υπουργείο Εξωτερικών, να τον συναντήσει.

Μία ανακοίνωση εκδόθηκε εκ των υστέρων από την Ελληνική πλευρά και διακινήθηκε μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Η Μόσχα είχε ενοχληθεί σφόδρα από τη συμπεριφορά της Αθήνας και μάλλον δεν είναι τυχαίο έκτοτε κόπηκαν οι όποιες εναπομείνασες γέφυρες (πολιτικές – διπλωματικές) των δύο πλευρών.

Ο καιρός πέρασε και όπως συμβαίνει πάντα τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Πρώτοι διαβάσατε χθες εδώ στα PIPERATA.GR ότι κάποιος από τους υψηλούς προσκεκλημένους για τις εκδηλώσεις της 24ης και 25ης Μαρτίου δεν πρόκειται να έλθει.

Κι αυτός σίγουρα δεν είναι ο κ. Μισρούτιν η έλευση του οποίου προαναγγέλθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο το απόγευμα.

Τι ζήτησε ο Βλαδίμηρος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πούτιν για να δώσει το «πράσινο φως» για το ταξίδι του πρωθυπουργού του ζήτησε διάφορα πράγματα, κυρίως να αναδειχθεί ο μέγιστος ρόλος της χώρας του στην Ελληνική Επανάσταση.

Και σε αυτό συναινεί και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο δεύτερος ξένος ηγέτης που θα βρίσκεται στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *