Νικολόπουλος
Featured Απόψεις - Συνεντεύξεις

Νικολόπουλος: Ο Μητσοτάκης κάνει ζημιά στην Οικονομία, όχι η προστασία πρώτης κατοικίας

Νικολόπουλος: Αυτός που το κόμμα του χρωστάει 308,7 εκ. ευρώ, με βάση τον ισολογισμό του 2019, ενώ το 2010 χρωστούσε «μόνον» 127,8 εκ. ευρώ, λέει ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας κάνει ζημιά στην οικονομία!

 

«Στη τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, επισφραγίστηκε η επιτυχής ολοκλήρωση της 9ης αξιολόγησης της Ελλάδας. Επαναβεβαιώθηκε η συνέχιση των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Ωσότου ξεπεραστεί η υγειονομική κρίση. Αλλά και διασφαλιστεί η επίτευξη βιώσιμης ανάκαμψης των οικονομιών της Ευρωζώνης. Θέση που έχει, εξαρχής, στηρίξει σθεναρά η χώρα μας». Αυτή ήταν η… διθυραμβική δήλωση του κ. Σταϊκούρα για την συνεδρίαση της 15/3/2021.

Γράφει ο Νίκος Νικολόπουλος*

Είπε κι άλλα ωραία… ο κ. Σταϊκούρας, για το τι συζητήθηκε στο Eurogroup. Παρέλειψε όμως να μας πει τα δυσάρεστα, για να μην χαλάσει το κλίμα, προφανώς.

Δεν μας είπε π.χ. ότι εγκρίθηκε η ένατη «μεταμνημονιακή» αξιολόγηση. Υπό τον όρο πως θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται τα μνημονιακά μέτρα που έχουν επιβάλει οι δανειστές.

Ούτε ότι οι δανειστές ζητούν να προχωρήσει η μείωση των κόκκινων δανείων μέσω των πλειστηριασμών και να επιταχυνθεί ο ρυθμός των ιδιωτικοποιήσεων.

Ούτε ότι η κυβέρνηση το αποδέχθηκε χωρίς αντιρρήσεις για να μην πούμε και πρόθυμα.

Αποκρυπτογράφηση λεγομένων Σταϊκούρα

Επειδή λοιπόν αυτή η κυβέρνηση της «αλήθειας»… Με τον Πρωθυπουργό που μας «κοιτάει στα μάτια»… Συνηθίζει να μην λέει αυτό που εννοεί, ούτε να εννοεί αυτό που λέει…

Ας αποκρυπτογραφήσουμε, λοιπόν, όσα είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Μας είπε ότι θα συνεχίσει να μας δανείζει μέχρι να περάσει η υγειονομική κρίση για να την βγάλουμε, κι εμείς και αυτοί, κουτσά στραβά, καθαρή.

Βεβαίως και θα πρέπει να επιστραφούν τα δανεικά. Κι εδώ τελείωσαν τα καλά νέα.

Τα κακά νέα είναι ότι θα πρέπει να εφαρμόσουν άμεσα τα μέτρα που υπαγόρευσε το Eurogroup και που δεν διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση.

Δηλαδή τέρμα τα εργασιακά δικαιώματα, όπως τα ξέρατε. Τέρμα το οκτάωρο. Οκτάωρο στα χαρτιά, αλλά στην διακριτική ευχέρεια του εργοδότη πότε θα το δουλέψεις.

Μπορεί σήμερα να δουλέψεις δωδεκάωρο και κάποια άλλη μέρα στο μέλλον, το εγγύς ή το απώτερο, θα δουλέψεις τέσσερεις ώρες για να πατσίσεις. Πότε θα γίνεται αυτό; Θα στο φυλάξει για έκπληξη. Δεν πειράζει που δεν θα ξέρεις εσύ, θα ξέρει το αφεντικό.

Με τους πλειστηριασμούς έχουμε καθυστερήσει. Τι θα πει πανδημία. Να ξεκινήσουν άμεσα. Ξεκίνησαν ήδη. Γιατί νομίζετε ότι εκπαιδεύεται η αστυνομία σε αναίτιες επιθέσεις σε οικογένειες και άσχετους περαστικούς.

Πρέπει να νιώθουμε εχθροί μεταξύ μας, για να μας πετάνε πιο εύκολα και χωρίς αναστολές στο δρόμο. Κάποιος θα πρέπει κάνει την βρώμικη δουλειά. Τα λευκά κολάρα θα βγάλουν περιουσίες. Κλέβοντας την περιουσία μας, αλλά δεν θα λερώσουν τα χέρια τους.

Δεν θα έρθουν αυτοί να σε ξεσπιτώσουν. Θα στείλουν την αστυνομία. Αλλά η αστυνομία για να είναι αποτελεσματική στο θεάρεστο αυτό έργο δεν πρέπει να έχει λύπηση, πρέπει να σ’ έχει άχτι.

Να μην σε συμπονά σαν άνθρωπο, να σε βλέπει σαν ταραχοποιό, σαν απατεώνα, σαν εχθρό δικό της και της κοινωνίας.

Είναι «ζημία» για την οικονομία να υπάρχει πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας(!), μας είπε και ο κ. Άδωνις.

Άρα ο ξεσπιτωμένος είναι σαμποτέρ της οικονομίας. «Τα χρέη είναι για να πληρώνονται». Είπε πάλι ο ίδιος υπουργός. Αυτός που το κόμμα του χρωστάει 308,7 εκ. ευρώ, με βάση τον ισολογισμό του 2019, ενώ το 2010 χρωστούσε «μόνον» 127,8 εκ. ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης όμως είχε βρει την έξυπνη, κατά την συνήθειά του, λύση…

«Ένα εσπρέσο το μήνα, 12 ευρώ το χρόνο», είχε ζητήσει από τα 155.000 μέλη της ΝΔ να καταβάλουν για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Δυστυχώς απεδείχθη ότι οι Νεοδημοκράτες δεν πίνουν εσπρέσο και το κόμμα βούλιαξε στα χρέη.

Όλοι αυτοί λοιπόν, μια παρέα, οι 158 βουλευτές, μόνον αυτοί από τους 300, ψήφισαν τον Πτωχευτικό Νόμο.

Δηλαδή οι «μπαταχτσήδες» ποινικοποίησαν την μη πληρωμή των χρεών. Και ας μην πίνουν εσπρέσο. Ούτε που τους επηρέασε.

*Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος είναι πρώην υπουργός, βουλευτής και επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Ελλάδος, καθώς και συνιδρυτής του κόμματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» (Γιώργος Τράγκας).

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *