Πινακοθήκη
Featured Παραπολιτικά

Γι΄ αυτή την εικόνα στην Πινακοθήκη χαίρεται ο Μητσοτάκης;

Γι΄ αυτήν την εικόνα στην Πινακοθήκη χαίρεται ο Μητσοτάκης;

Γράφει η Χρυσανθη Κρητικού

Ή τον πήρε στον λαιμό της ή κι οι δυο μαζί προσπαθούν να δουλέψουν ψιλό γαζί τον κόσμο και φυσικά τους ξένους που πρόκειται να παραστούν στις εκδηλώσεις της 24ης και 25ης Μαρτίου για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε το νέο κτιριακό συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης το οποίο βρίσκεται στη θέση της παλιάς στη Βασιλέως Κωνσταντίνου, όπου η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη του έδειξε την πρόοδο των εργασιών και των δεκάδων εκθεμάτων. Κι εκείνος περιχαρής δήλωσε με τη συνήθη αισιοδοξία του:

«Θα είμαστε πάλι εδώ, με το καλό, την Τετάρτη το απόγευμα για να θαυμάσουμε το τελικό αποτέλεσμα και η εικόνα της Πινακοθήκης να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο». Φυσικά όσοι περνούν από το σημείο αυτές τις μέρες ή κατέρχονται από την πίσω πλευρά στην οδό Μιχαλακοπούλου, καταλαβαίνουν ότι το δούλεμα πάει γόνυ.

Τα piperata.gr που πριν από τρεις ημέρες ανέδειξαν τη ντροπιαστική πραγματικότητα παρουσιάζοντας φωτορεπορτάζ από το εργοτάξιο και τα φρεάτια πέριξ του κτιρίου, ξαναπέρασαν χθες το βράδυ από τη Μιχαλακοπούλου φωτογραφίζοντας ξανά μέρος από την … πρόοδο των εργασιών.

Τα φρεάτια είναι ακόμη εκεί , η λωρίδα του δρόμου παραμένει αποκλεισμένη και εκτός από την πρόχειρη περίφραξη που έφτιαξαν οι εργολάβοι για να δουλέψουν τα συνεργεία, η Πινακοθήκη είναι μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικό μη δίνετε. Έστω κι αν μέσα φιλοξενούνται πίνακες ανυπολόγιστης αξίας.

Πινακοθήκη

Πινακοθήκη

Πινακοθήκη

Το αρχικό λοιπόν ερώτημα επανέρχεται: Ποιός δουλεύει ποιόν;

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *