ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ
Υγεία

Επιστράτευση Γιατρών: Άρχισε η επίδοση των φύλλων πορείας

Με απόφαση της κυβέρνησης ξεκίνησε η επιστράτευση γιατρών. Το φύλλο πορείας έχει αρχίσει ήδη να επιδίδεται στους γιατρούς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία παράδοσης των φύλλων επίταξης προσωπικών υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών στην οποία προχώρησε το υπουργείο Υγείας στην Αττική και ανέλαβε να διεκπεραιώσει η Αστυνομία.

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ

Τι ισχύει για τους ιδιώτες γαιτρούς

Τα φύλλα επίταξης παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ το πρωί από όπου διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα και άρχισε ήδη η παράδοση.

Πρόκειται συγκεκριμένα για 206 ιδιώτες ιατρούς (παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς γιατρούς) στην Αττική. Ειδικότερα 78 στον τομέα Αθηνών, 36 στον Πειραιά, 30 στη νοτιανατολική Αττική, 36 στη βορειανατολική Αττική και 26 στη Δυτική Αττική.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Ά 47) η άρνηση παραλαβής και η παράλειψη εκτέλεσης των ως άνω υποχρεώσεων τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών.

Βάσει πληροφοριών από το υπουργείο Υγείας, οι ιατροί θα δικαιούνται αμοιβής ανάλογης των καθηκόντων τους, η οποία θα προσδιοριστεί νομοθετικά.

Επίσης, όσοι ιδιώτες ιατροί ενταχθούν στο ΕΣΥ καλύπτονται νομικά από τις ισχύουσες διατάξεις για τους ιατρούς του ΕΣΥ, άρα δεν έχουν ατομική αστική ευθύνη έναντι τρίτου (ασθενή ή συγγενών του), όπως έχει γνωμοδοτήσει σχετικά και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι ιδιώτες ιατροί, οι οποίοι θα ενισχύσουν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, πέραν του ωραρίου της υπηρεσίας τους στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *