Κρούσματα σήμερα
Featured Υγεία

Κρούσματα σήμερα: Πληροφορίες για πάνω από 3.500 (pic)

Ο κορωνοϊός “καλπάζει” στη χώρα μας και τα κρούσματα σήμερα ίσως καταγράψουν νέο αρνητικό ρεκόρ. Στα όριά τους βρίσκονται τα νοσοκομεία…

Μπορεί στις 17 Μαρτίου να καταγραφόταν ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού για το 2021 με 3.465 σε μια ημέρα, αλλά σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα μπορεί να είναι πολλά περισσότερα.

Κρούσματα σήμερα

Τα νέα από την εικόνα των κρουσμάτων και σήμερα, όπως και των διασωληνωμένων, είναι πολύ δυσάρεστα.

Έτσι, δεν αποκλείεται να δούμε τα κρούσματα να ξεπερνούν κατά πολύ ακόμη και τις 3.500!

Η χθεσινή ημέρα δεν ήταν ενδεικτική για την πορεία της πανδημίας καθώς είχε προηγηθεί το Σαββατοκύριακο που γίνονται λιγότερα τεστ.

Για τον λόγο αυτό εκτινάχθηκε και η θετικότητα πάνω από το 12%.

Χθες καταγράφηκαν 1.707 κρούσματα κορωνοϊού και 14.074 τεστ και οι διασωληνωμένοι ήταν 681.

Ειδικά για τους τελευταίους δεν αποκλείεται να δούμε τον αριθμό 7 μπροστά, ενώ ενδεικτική ήταν η δήλωση της Προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνας Παγώνη ότι δεν αποκλείεται να δούμε και 1.000 διασωληνωμένους το επόμενο διάστημα.

Οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 8 χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα στις 8 το πρωί καταγράφηκαν στις εφημερίες της Αττικής 240 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό.

Ο αριθμός των εισαγωγών ήταν ο ίδιος και χθες και εκτιμάται ότι δείχνει να σταθεροποιείται δυστυχώς σε υψηλά επίπεδα.

Με άλλα λόγια έχουμε μόνο στην Αττική 500 εισαγωγές σε ένα 48ωρο.

Λιανεμπόριο: Ούτε λόγος για άνοιγμα

Με αυτά τα δεδομένα, αδύνατο μοιάζει το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου με βάση τα τελευταία δεδομένα για τον κορωνοϊό, καθώς τόσο η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας, όσο και η πίεση στα νοσοκομεία -ειδικά της Αττικής- δεν αφήνουν περιθώρια για χαλάρωση των μέτρων.

Όπως φαίνεται, το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου θα εξεταστεί από τις αρχές Απριλίου -μάλιστα, στο κυβερνητικό στρατόπεδο αποφεύγουν να μιλούν για ημερομηνίες, καθώς όλα θα κριθούν από την επιδημιολογική εικόνα.

Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει πως η παράταση στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων θα «σπρώξει» για αργότερα και το άνοιγμα σχολείων και φυσικά της εστίασης.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση στο θέμα των σχολείων έχει θέσει ως προτεραιότητα το άνοιγμα των λυκείων, ενώ σε ό,τι αφορά την εστίαση η πρόθεση είναι να επαναλειτουργήσει με πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας πριν από το Πάσχα.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *