Ιστιοπλοΐα
Featured Αθλητικά

Ιστιοπλοΐα: Ήττα Αυγενάκη και θρίαμβος ΚΙΦΙ στις εκλογές

Η παράταξη ΚΙΦΙ ήταν η νικήτρια στις εκλογές της Ομοσπονδίας, στην Ιστιοπλοΐα, με την Νίκη Αναστασίου να αναλαμβάνει πρόεδρος.

Έτσι, η Ομοσπονδία της ιστιοπλοΐας απέκτησε νέα διοίκηση και αυτή είναι η «Κίνησης Φίλων Ιστιοπλοΐας» που αναδείχθηκε με διαφορά νικήτρια, λαμβάνοντας 57 ψήφους έναντι 26 του Ιωάννη Παπαδημητρίου και 25 του Λάζαρου Τσαλίκη.

Να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά η πρόεδρος θα είναι γυναίκα και συγκεκριμένα η Νίκη Αναστασίου.

Η ανακοίνωση της ΕΙΟ

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΙΟ, έχει ως εξής:

«Σε θρίαμβο της “Κίνησης Φίλων Ιστιοπλοΐας” εξελίχθηκε η εκλογική γενική συνέλευση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Η παράταξη που στηρίζει τη διοίκηση της ΕΙΟ από το 1991 εξέλεξε τα 41 από τα 42 τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του νέου ΔΣ και των Επιτροπών!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος πρόεδρος θα είναι γυναίκα και συγκεκριμένα η Νίκη Αναστασίου (πρώην γεν. γραμματέας), ενώ το ίδιο ισχύει και στην Ανοιχτή Θάλασσα με την Εριφύλη Βαρδάκη!

Αναλυτικά η κα Αναστασίου έλαβε 57 ψήφους έναντι 26 του Ιωάννη Παπαδημητρίου και 25 του Λάζαρου Τσαλίκη.

Ψήφισαν ηλεκτρονικά 110 εκπρόσωποι σωματείων και το νέο ΔΣ, εκτός από την πρόεδρο, αποτελείται από τους εξής παράγοντες: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Στέφανος Χανδακάς, Ιωάννης Μπέης, Ιωάννης Μαρουλάκης, Ακριβή Αυλωνίτη, Γεώργιος Καμνής, Δημήτρης Χριστοφόρου, Γεώργιος Παπαστεφάνου, Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, Ιωάννης Θεοδωρίδης, Χαράλαμπος Τσουκαλάς, Δημήτρης Σμέης, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος και ο Ιωάννης Καλατζής από τον συνδυασμό του Λάζαρου Τσαλίκη. Πρώτος αναπληρωματικός είναι ο Χαράλαμπος Ρούσσης. Να σημειωθεί ότι τα 11 μέλη της ΚΙ.ΦΙ στη διοίκηση είναι νέα.

Εκπρόσωπος της ΕΙΟ στην ΕΟΕ εξελέγη ο Σ. Χανδακάς και αναπληρωματικός ο Κ. Χατζηκωνσταντίνου.

Στην Ανοιχτή Θάλασσα, εκτός από την κα Βαρδάκη, εξελέγησαν οι Μάρκος Λαμπρινάκης, Ευθύμιος Παλλαδινός, Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, Μιχαήλ Τσατσόπουλος, Στέφανος Φερεκιάδης, Ιωάννης Συφαλέρας, Ιωάννης Καραμούζης, Ιωάννης Τερζενίδης. Αναπληρωματικά μέλη είναι οι Σωτήριος Μενούνος, Ηλίας Γεωργιάδης, Ευστάθιος Τύρος.

Η νέα εξελεγκτική επιτροπή αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Λυμπέρη, Μαρία Ρήγα και Μαργαρίτα Φλωρεντίνε Μπεσουσάνη. Αναπληρωματικό μέλος θα είναι ο Παναγιώτης Καγιώργης.

Στην πειθαρχική επιτροπή εξελέγησαν οι Ηλίας Τέφας , Χρήστος Αδάμ, Δημήτρης Κακαλίκας, Γεώργιος Δημακαράκος, Χρήστος Δημητράκος, Παντελής Παυλίδης, Γεώργιος Λέσσης. Αναπληρωματικά μέλη θα είναι οι Αθανασία Παπαποστόλου, Αικατερίνη Καντιώτου και Σάββας Ασλανίδης.

Ο διοικητικός απολογισμός του ΔΣ της ΕΙΟ και των Επιτροπών εγκρίθηκαν με 93 ψήφους έναντι 9. Με 88 ψήφους έναντι 13 εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός τουn ΔΣ της ΕΙΟ και η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής και του ισολογισμού για την περίοδο 1/1/2020 έως 31/12/2020. Ο οικονομικός απολογισμός για την περίοδο 1/1/2021 έως 28/2/2021 πέρασε με 87 ψήφους έναντι 13.»

Μια παραίτηση διαμαρτυρίας

Τις προηγούμενες ημέρες, μέσω διαφόρων διεργασιών, προέκυψαν δύο συν ένας βασικοί υποψήφιοι για να τον διαδεχθούν. Ξεκινώντας από τον τελευταίο, ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, Γιάννης Παπαδημητρίου, είχε εκφράσει την πρόθεση να διεκδικήσει την προεδρία, όμως υπέβαλε την παραίτησή του από την ΕΙΟ διαμαρτυρόμενος για την προκλητική ανακοίνωση αναφορικά με την υπόθεση Μπεκατώρου.

Οι άλλοι δύο υποψήφιοι ήταν ο νυν αντιπρόεδρος Αριστοτέλης Αδαμόπουλος και η νυν γενική γραμματέας Νίκη Αναστασίου. Ο πρώτος, όμως, είναι αυτός που κατονομάζεται από τη Σοφία Μπεκατώρου ως ο άνθρωπος που την κακοποίησε σεξουαλικά.

Ο ίδιος, εις βάρος του οποίου μάλιστα έχει γίνει καταγγελία στην Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από τον Ολυμπιονίκη Νίκο Κακλαμανάκη, αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση και φυσικά ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, καθώς της υπόθεσης θα επιληφθεί η δικαιοσύνης. Ωστόσο, ο δρόμος προς την ηγεσία της ομοσπονδίας είναι κλειστός, καθώς μάλιστα και ο ίδιος είχε συναινέσει, ώστε το χρίσμα να δοθεί σε άλλο πρόσωπο και συγκεκριμένα στη Νίκη Αναστασίου.

Η στάση του Αυγενάκη

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έχει έλθει σε αντιπαράθεση με κάποιες ομοσπονδίες και μία εξ αυτών είναι της ιστιοπλοΐας, παρότι κορυφαία στελέχη της ΕΙΟ αποτελούν ενεργά μέλη της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 26 Οκτωβρίου ο κ. Αυγενάκης είχε κατονομάσει την ΕΙΟ ως μία από τις ομοσπονδίες που επιμένουν να αρνούνται την καταγραφή των συλλόγων τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Οι άλλες ήταν η ΕΠΟ, η ΕΟΚ, ο ΣΕΓΑΣ και η ΚΟΕ.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *