25η Μαρτίου
Featured Ελλάδα

25η Μαρτίου: Η πατρίδα μας γιορτάζει τα 200 λευτεριάς

Η Ελλάδα μας, σήμερα, 25η Μαρτίου γιορτάζει την πιο σημαντική επέτειό της: τα 200 χρόνια από την έναρξη του Επανάστασης του 1821.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την εορτασμό της 25ης Μαρτίου άνοιξε και επίσημα το πρωί της Πέμπτης, στις 08:00, με την έπαρση της Γαλανόλευκης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Λίγο μετά τις 09:30 η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία καθώς και οι υψηλοί προσκεκλημένοι της χώρας βρέθηκαν μπροστά από το κτήριο της Βουλής, όπου πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ζωντανά η στρατιωτική παρέλαση από το Σύνταγμα 

 

Ένας εορτασμός, που λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών τις οποίες επιβάλλει η πανδημία θα έχει περιορισμούς, αλλά δεν θα στερηθεί της λαμπρότητας που απαιτεί η επέτειος για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Στην τελετή έπαρσης της σημαίας στην Ακρόπολη, παρέστησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο «Εθνικός Ύμνος εις την Ελευθερίαν» για την 25η Μαρτίου εψάλη από τη διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

Ωστόσο δύο ώρες νωρίτερα, με έναν άλλο ιδιαίτερο συμβολισμό και σε μια ιδιαίτερα συμβολική ώρα, σηματοδοτήθηκε η έναρξη των σημερινών εορτασμών για την επέτειο των 200 ετών. Στις 06:21 το πρωί, έγιναν 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού, κάτι που θα επαναληφθεί άλλες δυο φορές μέσα στην ημέρα. Στις 08:31 έγιναν άλλες 21 χαιρετιστήριες βολές και στις 18.41, επίσης 21 βολές.

25η Μαρτίου

25η Μαρτίου: Το μήνυμα Δένδια

Μήνυμα για την 25η Μαρτίου ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει με αυτοπεποίθηση και εθνική ενότητα τις προκλήσεις των καιρών.

«200 χρόνια από την 25η Μαρτίου του 1821. Τιμούμε τους ήρωες, αντιμετωπίζουμε με αυτοπεποίθηση και εθνική ενότητα τις προκλήσεις των καιρών», ανέφερε και ευχήθηκε: «Χρόνια πολλά Ελλάδα!»

 

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *