Συνάντηση
Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου ενόψει… Πάσχα!

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του πρωθυπουργού με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και η υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με φόντο και τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης που καθορίζουν επακριβώς τις Λειτουργίες που θα επιτραπούν, ενόψει Μεγάλης Εβδομάδας και Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε εξειδικεύσει τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για την τέλεση λειτουργιών στους ιερούς ναούς.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερωνύμου πραγματοποιείται εν όψει φυσικά και της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) την προσεχή εβδομάδα.

Η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Το Πάσχα είναι αυτό προβληματίζει ιδιαίτερα την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, όχι μόνο στο θέμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων αλλά στα εκκλησιαστικά τελετουργικά, καθώς ο κορωνοϊός θα παραμείνει επικίνδυνος για καιρό. Κάποιοι μάλιστα, όπως ο καθηγητής κ.  Θωμαϊδης, κρατούν τις επιφυλάξεις τους.

Ο κ. Θωμαΐδης υπογράμμισε ότι αν υπάρξει ύφεση αυτή τη βδομάδα και διαμορφωθεί τάση μείωσης, θα υπάρχουν καλά νέα για το Πάσχα. «Είμαστε οριακά για το Πάσχα, το να μπορέσουμε να έχουμε άνοιγμα και ελεύθερες μετακινήσεις. Χρειαζόμαστε περίπου ένα μήνα για να μειωθεί σημαντικά το ιικό φορτίο» είπε χαρακτηριστικά.

Τις αμφιβολίες του για άνοιγμα πριν το Πάσχα εξέφρασε και ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Είναι λίγο πρόωρο να δούμε αν μπορούν να ανοίξουν οι μετακινήσεις το Πάσχα. Έτσι μεταδόθηκε ο ιός σε όλη την Ελλάδα. Για να γίνει κάποιο άνοιγμα πρέπει να τηρούμε όλοι τα μέτρα. Έχουμε τη μετάλλαξη που έχει αυξήσει τη μεταδοτικότητα του ιού, αλλά έχουμε και το εμβόλιο, και το αυξημένο testing. Εγώ δεν μπορώ 40 ημέρες πριν το Πάσχα να έχω άποψη για το τι θα γίνει τότε», είπε ο κ. Βατόπουλος.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, δήλωσε βέβαιος ότι το Πάσχα θα έχουν επιτραπεί οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, καθώς έως τότε το ποσοστό ανοσίας, είτε από μόλυνση είτε από εμβολιασμό θα έχει φτάσει στο 35% με 40%.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η πλειοψηφία των ειδικών υποστηρίζει ότι είναι ακόμη νωρίς για να μπορούμε να πούμε με σιγουριά τι θα γίνει τότε.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *