Featured Πιπεράτα παρασκήνια

Πάλη: Σε τραγέλαφο εξελίσσονται οι αρχαιρεσίες – Με ευθύνη Αυγενάκη οδηγούνται προς ακύρωση

Σε τραγέλαφο μετατρέπονται οι αρχαιρεσίες στην ΕΛΟΠ με ευθύνη και του υφυπουργείου Αθλητισμού. Την ίδια ώρα, οι εκλογές με το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι διαβλητό, εκτός από αντισυνταγματικό, κι αυτό θα αποδειχτεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Σε συνέχεια των ιδιαίτερα σοβαρών παραλείψεων για το όργιο παρανομιών, ήρθαν οι παρεμβάσεις του υφυπουργού Αθλητισμού και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, οι οποίοι αμφότεροι οδηγούν από παράβαση σε παράβαση την εφορευτική επιτροπή της ομοσπονδίας Πάλης, μόνο και μόνο για να ευνοηθεί ο εκλεκτός της κυβέρνησης στην προεδρία της διοίκησης.

Αξίζει να τονιστεί ότι την ώρα που ο Λευτέρης Αυγενάκης έδινε ακόμη και παρασκηνιακές ή και δικαστικές μάχες για να καθαιρέσει διοικήσεις άλλων αθλητικών ομοσπονδιών, όπου δηλαδή δεν φάνταζε εύκολο να επικρατήσουν οι «αυλικοί» του, αναφορικά με τις ιδιαίτερα σοβαρές καταγγελίες περί κυκλώματος πορνείας στην ΕΛΟΠ ποιούσε τη νήσσαν.

Ειδικότερα, οι κ. Λ. Αυγενάκης και Γ. Μαυρωτάς παρέπεμπαν ακόμη και δημοσιογράφους του ρεπορτάζ σε υποτιθέμενες παρεμβάσεις των εισαγγελικών αρχών. Όμως, η πραγματικότητα ήταν ότι η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στην οποία φέρεται να καθοδηγήθηκε για να προσφύγει -δήθεν με δική της πρωτοβουλία- η απερχόμενη διοίκηση, ζητώντας υποτίθεται  κατεπείγουσα έρευνα, μέχρι σήμερα, μετά τη πάροδο δύο και πλέον μηνών(!) δεν κίνησε καμία απολύτως διαδικασία. Ο δε αθλητικός εισαγγελέας φαίνεται να έχει τραβήξει χειρόφρενο παρά την επίσημη καταγγελία που έλαβε στα χέρια του περί κυκλώματος πορνείας στην ΕΛΟΠ, από τη συνήγορο του πατέρα της ανήλικης αθλήτριας Πάλης, η οποία κακοποιήθηκε σεξουαλικά από «μαϊμού» προπονητή και «αυλικό» της ομοσπονδίας, ο οποίος έχει ήδη πρωτόδικα καταδικαστεί και προφυλακιστεί.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Αυγενάκης πόνταρε σε «πουλέν» του, το οποίο φέρεται να του εγγυόταν ότι πρόκειται να επικρατήσει στις εκλογές και ζητούσε να μην υπάρξει καμία εξέλιξη, ώστε να διαχειριστεί ο ίδιος την κατάσταση με την ανάληψη της προεδρίας της ΕΛΟΠ. Δηλαδή, υπήρξε επί δύο και πλέον μήνες απαράδεκτη ολιγωρία, καθυστέρηση και κοροϊδία, που έβαλαν σε κίνδυνο νέα παιδιά, καθώς ουδείς ξέρει αν έχουν επαναληφθεί παράνομες πράξεις ή κι αν έτσι δόθηκε χρόνος για δρομολογηθούν συγκαλύψεις σοβαρότατων αδικημάτων, μόνο και μόνο για να το παίξει εξυγιαντής ο φιλόδοξος πρόεδρος του κ. Αυγενάκη στην ομοσπονδία Πάλης!

Τη δε στιγμή που ο πρώην α’ αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Πάλης, Δημήτρης Κολιτσόπουλος κατήγγειλε  μέσω συνέντευξής του αλλά και επιστολής του προς τον υφυπουργό Αθλητισμού όργιο παρανομιών και στήσιμο «μαϊμού» σωματείων, ο διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης «ξεφύτρωνε» ως υποψήφιος για εκπρόσωπος της Πάλης στην ΕΟΕ, μη έχοντας καμία σχέση με το άθλημα (έχει δει μαζί με τον γιο του κάνα δυο αγώνες επίδειξης τα τελευταία χρόνια), προτεινόμενος από σωματείο που ο πρόεδρος του είναι φυλακισμένος για χρέη.

Μάλιστα, το PIPERATA.GR και δη η στήλη, ρωτώντας εκ νέου τον κ. Κολιτσόπουλο, ο οποίος είναι εκ των ιδρυτικών μελών του σωματείου αυτού, αν κατά τη γνώση και τις πληροφορίες που έχει πληροί όντως τις προϋποθέσεις να έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, η απάντησή του ήταν καταφατική: «Πρόκειται εδώ και καιρό για “μαϊμού” σωματείο. Ψάχνω τον πρόεδρο του για να τηρήσει τη συμφωνία που είχαμε κάνει και να μου παραδώσει πίσω τα βιβλία».

Για να καταλάβει όμως κανείς το πόσο κωμικοτραγική είναι η κατάσταση στην ΕΛΟΠ, ακόμη και σε επίπεδο δήθεν εξυγιαντών και μεταρρυθμιστών, ευνοούμενων του κ. Αυγενάκη, αρκεί να πληροφορηθεί τι συνέβη μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα.

Αφού έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, η εφορευτική επιτροπή συνήλθε και εξέτασε τη νομιμότητα τους. Έτσι, έκλεισε το ψηφοδέλτιο και έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων για την κάθε θέση, αποκλείοντας τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή της Πάλης Ιωάννη Αρζουμανίδη, λόγω κωλύματος, καθώς είχε καταθέσει την άδεια προπονητή στην ΕΛΟΠ στις αρχές Αυγούστου του 2020.

Ο νόμος μέχρι εκείνη τη στιγμή, είτε όπως ήταν προ Αυγενάκη, είτε και μετέπειτα το φθινόπωρο του 2020, προέβλεπε ότι όποιος δεν έχει καταθέσει την άδεια προπονητή που κατέχει δεν μπορεί να είναι ούτε απλό μέλος ενός σωματείου του ιδίου αθλήματος.

Για να έχεις δε το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι θα πρέπει ήδη να είσαι μέλος ενός σωματείου τουλάχιστον 12 μήνες, ενώ αν είσαι προπονητής θα πρέπει να παρέλθουν δύο μήνες από την ημέρα κατάθεσης της άδειας σου, προκειμένου να αρχίσει να μετρά ο χρόνος κατοχύρωσης του προαναφερόμενου δικαιώματος.

Παρόλα αυτά, ο Γιάννης Αρζουμανίδης υπέβαλε υπεύθυνη δήλωση με την οποία φέρεται να είναι εγγεγραμμένο μέλος (το βεβαιώνει και ο σύλλογος που εκπροσωπεί) από τον Απρίλιο του 2019, ενώ ισχυρίζεται ότι εξελέγη σε νόμιμες αρχαιρεσίες αντιπρόεδρος του συλλόγου αυτού, δύο μήνες μετά την κατάθεση της άδειας προπονητή Πάλης στην οικεία ομοσπονδία.

Όμως, εύλογα τίθενται τα ερωτήματα:

Πως είναι δυνατόν, να (ανα)γνωρίζει το κώλυμα του στις 4 Αυγούστου 2020, αλλά να έχει εγγραφεί ως μέλος του σωματείου του τον Απρίλιο του 2019 όπου δεν είχε το δικαίωμα;

Οι δε αρχαιρεσίες του συλλόγου πως γίνεται να μην έχουν δημοσιευθεί πουθενά, ούτε καν στο Facebook, όπου το εν λόγω σωματείο ενημερώνει για το κάθε τι;

Όπως και ο ίδιος ο Αρζουμανίδης, ο οποίος αναρτά και κάνει live streaming ακόμη και μια επίσκεψή του στην ομοσπονδία, πως γίνεται να μη θέλησε να δημοσιεύσει/κοινοποιήσει την εκλογή του, ώστε να λάβει και τα συχαρίκια των ακολούθων του;

Ας επανέλθουμε όμως στις αρχαιρεσίες. Η διοίκηση της ΕΛΟΠ τον «κόβει» από υποψήφιο και ανακοινώνει τις υποψηφιότητες, έχοντας προκηρύξει εκλογές για τις 20 Μαρτίου 2021 με κάλπη στον προαύλιο χώρο του Ολυμπιακού Κέντρου στα άνω Λιόσια.

Στις 19 Μαρτίου 2021 ο υφυπουργός Αυγενάκης, χολωμένος και ενοχλημένος που κόπηκε ο φερόμενος ως εκλεκτός του, προέβη σε άρον-άρον ερμηνευτική εγκύκλιο του νόμου, όπου υπερβατικά ορίζει ως «εν ενεργεία» προπονητή μόνο όποιον έχει συμβόλαιο, την οποία τη στέλνει με μορφή κατεπείγοντος στην ΕΛΟΠ για να λάβει γνώση και να αλλάξει το ψηφοδέλτιο λίγες ώρες πριν ανοίξει η κάλπη! Δηλαδή, παρεμβαίνει και υποδεικνύει κάνοντας κατάχρηση εξουσίας στις αρχαιρεσίες της Πάλης, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς να παρανομήσει η εφορευτική επιτροπή, αλλάζοντας το ήδη εγκεκριμένο και «κλειδωμένο» ψηφοδέλτιο.

Ανεξαρτήτως, αν έχει δίκιο ή όχι ο υφυπουργός, αυτό πλέον ήταν και είναι παράνομο. Το ψηφοδέλτιο δεν δύναται να αλλάξει. Μόνο αν ακυρώνονταν οι εκλογές. Το δε όποιο δίκιο του, ο εν λόγω υποψήφιος, μπορούσε να το βρει κάνοντας ένσταση και προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη και μόνο.

Παρόλα αυτά, η ομοσπονδία δείχνοντας ότι κάτι ξέρει… δεν αλλάζει το ψηφοδέλτιο και η γενική συνέλευση των αρχαιρεσιών αναβάλλεται για τις 27 Μαρτίου λόγω μη απαρτίας.

Μάλιστα, σε νέα πρόσκληση που απέστειλε η ομοσπονδία στα μέλη – σωματεία με δικαίωμα ψήφου για την επανάληψη της διαδικασίας των αρχαιρεσιών, ανακοινώνει εκ νέου το ψηφοδέλτιο, όπου ως υποψήφιοι πρόεδροι εξακολουθούν να είναι δύο:

Οι Στέργιος Λεωνάκης (νυν πρόεδρος) και Θόδωρος Συνοδινός (πρώην πρόεδρος). Δηλαδή, δεν περιλαμβάνεται και πάλι η υποψηφιότητα Αρζουμανίδη, κάτι που τυπικά ήταν το ορθό.

Ακολουθεί, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το PIPERATA.GR, η παρέμβαση Ηρακλή Δεσκουλίδη προς τον ΓΓΑ, Γιώργο Μαυρωτά, από τον οποίο ζητά να κάνει παρέμβαση ενόψει της επαναληπτικής διαδικασίας, προκειμένου να αλλάξει το ψηφοδέλτιο.

Πράγματι, ο κ. Αρζουμανίδης κάνει ένσταση – εξώδικη διαμαρτυρία (έτσι την χαρακτήρισε), την οποία αποστέλλει στην ομοσπονδία και ταυτόχρονα την κοινοποιεί ο ίδιος στον κ. Μαυρωτά, ο οποίος λαμβάνει την αφορμή και παρεμβαίνει με διευκρινιστική επιστολή του προς την ΕΛΟΠ, ζητώντας από τη διοίκηση εμμέσως πλην σαφώς μέσω απειλητικών τόνων στο κλείσιμο της να προχωρήσει στην αλλαγή του ψηφοδελτίου.

Η ομοσπονδία, ωστόσο, συνεχίζει να ενημερώνει -στέλνοντας νέα mails προς τα σωματεία- ότι το ψηφοδέλτιο παραμένει ως έχει και πως οι εκλογές θα γίνουν τελικά στις 30 Μαρτίου, όχι με κάλπη, αλλά με την ηλεκτρονική διαδικασία Αυγενάκη – Μαυρωτά.

Ταυτόχρονα, η ΕΛΟΠ απαντά στην ΓΓΑ, στέλνοντας στοιχεία που έχει στη διάθεσή της από τα οποία ο κ. Αρζουμανίδης φαίνεται να ήταν προπονητής μη έχοντας ακόμη όμως άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Η κατάσταση τότε αρχίζει να γίνεται γραφική και να καταλήγει σε… κακόγουστο ανέκδοτο.

Ο κ. Αρζουμανίδης επιδίδεται σε ένα κρεσέντο συμπτώσεων, τυχαίων – ατυχών, περιγράφοντας επαναλαμβανόμενα κωμικοτραγικά λάθη, δολοπλοκίες κ.ά. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι τυπικά δεν μπορούσε να ήταν προπονητής όταν φερόταν ως προπονητής. Έντεχνα όμως ουδείς διευκρινίζει ότι είχε πτυχίο προπονητή από το 2014 που ήταν η τελευταία σχολή προπονητικής με την έγκριση της ΓΓΑ ως και τη στιγμή που τελικά υπέβαλε αίτηση για να τη λάβει. Δηλαδή, αναγνωρισμένος προπονητής ήταν από το 2014 ως και το 2018, απλώς έλαβε τυπικά την άδεια άσκησης από τη ΓΓΑ όντως τον Οκτώβριο του 2018.

Μπορεί λοιπόν τα αποκαλυπτικά στοιχεία που προσκόμισε η ΕΛΟΠ να ήταν όντως αποκαλυπτικά, αλλά επειδή αφορούσαν στην περίοδο πριν από τον Οκτώβριο του 2018, φαντάζουν περισσότερο χρήσιμα στην εφορία, καθώς τυπικά δεν δημιουργούν κώλυμα, λόγω της ερμηνευτικής παρέμβασης από την πολιτική ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Όμως, οι ερμηνευτικές Αυγενάκη – Μαυρωτά ήταν εκπρόθεσμες. Επομένως, τα ερωτήματα που θέτει η στήλη του PIPERATA.GR, παραμένουν και επαναλαμβάνονται προς κάθε αρχή:

Πως γίνεται όταν υπήρχε ρητή γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από το 2002 να λάβει άδειας άσκησης προπονητή και 6 – 7 μήνες μετά να γίνεται μέλος σωματείου, ενώ αυτό απαγορευόταν ρητά και κατηγορηματικά;

Ποιος δουλεύει ποιον σε ένα άθλημα που οι μέθοδοι είναι γνωστές;

Παρόλα αυτά, η ΕΛΟΠ άλλαξε απόφαση (προφορικά) και συμπεριέλαβε στα μουλωχτά και «βουβά» τον Αρζουμανίδη στο ψηφοδέλτιο!

Είναι πλέον προφανές για τους γνώστες της νομικής και των αθλητικών δρώμενων ότι η ΕΛΟΠ ειδικά μετά από την ηλεκτρονική διαδικασία αρχαιρεσιών και τα παραπάνω τραγελαφικά, αλλά και τις παρανομίες, τις συγκαλύψεις, τα κυκλώματα, οδηγείται με τον έναν ή άλλο τρόπο σε προσωρινή διοίκηση.

Και για να καταλήξει σε αυτό το επίτευγμα η ΕΛΟΠ έχουν συμπράξει οι απερχόμενοι διοικούντες, οι Αυγενάκης – Μαυρωτάς και ο εκλεκτός τους…

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *