διώρυγα σουέζ
Featured Κόσμος

Διώρυγα του Σουέζ : Πανηγυρισμοί για την αποκόλληση του Ever Given

Απελευθερώθηκε πλήρως η κυκλοφορία στη διώρυγα του Σουέζ, με την επιχείρηση αποκόλλησης του πλοίου Ever Given να στέφεται με επιτυχία. Υπενθυμίζουμε ότι σχεδόν μια εβδομάδα το γιγαντιαίο εμπορικό πλοίο είχε μπλοκάρει τη Διώρυγα του Σουέζ.

Το πλοίο που έχει μήκος 400 μέτρα, σφήνωσε διαγωνίως στη μέση ενός νότιου τμήματος της Διώρυγας την περασμένη Τρίτη. Με αποτέλεσμα να διακόψει την κίνηση των πλοίων στο συντομότερο θαλάσσιο πέρασμα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Έκτοτε, οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τις αιγυπτιακές αρχές ήταν υπεράνθρωπες, επιτυγχάνοντας την αποκόλλησή του.

Αυτόπτης μάρτυρας έστειλε στο πρακτορείο Reuters πλάνα με το πλοίο να κινείται, ενώ η αιγυπτιακή τηλεόραση το έδειξε να βρίσκεται στο κέντρο του καναλιού.

 

διώρυγα του σουέζ

Μάλιστα, όπως διακρίνεται στα βίντεο που έχουν αναρτηθεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ενθουσιασμός όσων συμμετείχαν στην επιχείρηση είναι διάχυτος, καθώς ακούγονται επευφημίες πληρωμάτων και κόρνες πλοίων που πανηγυρίζουν.

διώρυγα του σουέζ

Νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας 29/3, το γιγαντιαίο εμπορικό πλοίο Ever Given, μπλόκαρε ξανά τη διώρυγα του Σουέζ. Όπως μετέδιδε το πρακτορείο Reuters αιτία στάθηκε ο ισχυρός άνεμος που έπνεε στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει το Reuters, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και πάλι στην περιοχή η επιχείρηση αποκόλλησης δεν πέτυχε.

Οι δηλώσεις Πλακιωτάκη

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως το Υπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και με την Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών. Προσέφερε από την πρώτη στιγμή βοήθεια στη φίλη χώρα Αίγυπτο για την αποκόλληση του προσαραγμένου πλοίου Ever Given στη Διώρυγα του Σουέζ.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *