βενιζέλος σαμαράς στουρνάρας
Featured Πολιτική

Σαμαράς – Βενιζέλος – Στουρνάρας: Οι επίδοξοι μνηστήρες της «δεξιάς» πρωθυπουργικής καρέκλας

Τα μαχαίρια έχουν βγει για τα καλά. Σαμαράς, Βενιζέλος και Στουρνάρας, οι επίδοξοι μνηστήρες της πρωθυπουργικής καρέκλας, άρχισαν να χτίζουν θέσεις εκτιμώντας ότι πολύ σύντομα το «ψέμα Μητσοτάκη» θα σκάσει με κρότο.

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης

Την περασμένη εβδομάδα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρας, παρενέβη μετά από μήνες και ζήτησε, πάνω – κάτω, τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών.

Χθες, ο Αντώνης Σαμαράς ανέδειξε τον ρόλο της Εκκλησίας ως αγωγού στους αιώνες της σκλαβιάς, του ελληνορθόδοξου πολιτισμού και φυσικά της γλώσσας.

Σήμερα, ο Στουρνάρας επανήλθε, ζητώντας μεγαλύτερη κρατική στήριξη για την οικονομία. Ενώ παράλληλα υπάρχει κεντρική διαρροή ότι ο πρώην «γενικώς και νυν τίποτα», Ευάγγελος Βενιζέλος, κινείται κι αυτός για να σώσει την πατρίδα με τις ευλογίες Μητσοτάκη.

Με τον οποίο πάντως διατηρεί διαύλους επικοινωνίας, κυρίως μέσω των Γεραπετρίτη, Αλιβιζάτου και του υποδιοικητή της ΤτΕ Θόδωρου Πελαγίδη.

Πληροφορίες του Piperata.gr αναφέρουν ότι, ο Σαμαράς από το Σάββατο το απόγευμα, που κυκλοφόρησε το «Πρώτο Θέμα» με το άρθρο του για τον «Έρωτα της Ελευθερίας», έχει δεχτεί εκατοντάδες τηλεφωνήματα, εκ των οποίων τα 70 περίπου ήταν από βουλευτές της ΝΔ.

Κλίμα φτιάχνεται και για τον κεντρικό τραπεζίτη, όπου λόγω της πρότερης υπουργικής του εμπειρίας ο Γιάννης Στουρνάρας βλέπει ότι μπορεί να τα καταφέρει και με… 4ο μνημόνιο(!), όπως είχε κάνει με το 2ο και τα PSI ο προκάτοχος του στην ΤτΕ Λ. Παπαδήμος, ο οποίος έστω και για λίγους μήνες έγινε ένοικος Μαξίμου…

Όπως φαίνεται, ο πρώην πρωθυπουργός και ο πρώην υπουργός του, δεν συζητούν κάτι άλλο πέραν της πρωθυπουργίας.

Αντιθέτως, ο Βενιζέλος δείχνει πιο ευέλικτος… Οι κακές γλώσσες λένε ότι θα έτρεχε για να πάρει την οποιαδήποτε θέση στο Μαξίμου, με οποιονδήποτε πρωθυπουργό, ακόμη και από τον σημερινό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με ιδανική αυτή της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης ή έστω ενός υπουργικού αξιώματος.

«Δεν έχει τέτοιους είδους κωλύματα», λέει κορυφαίος πολιτικός αξιωματούχος στο Piperata.gr, ο οποίος για ευνόητους λόγους επιλέγει να κρατήσει την ανωνυμία του, αλλά ξέρει καλά πως σκέφτεται σήμερα ο «Μπένι».

Το ίδιο καλά τον ξέρει και ο Σαμαράς, ο οποίος πιστεύει ότι ο πάλαι ποτέ συγκυβερνήτης του μεθοδεύει να μη φτάσει στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση Παπαγγελόπουλου…

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *