Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Ροή ειδήσεων

Μητσοτάκης: Ο διεθνής Τύπος σατιρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάστηκε από ξένα ΜΜΕ και σατιρικές ιστοσελίδες δυστυχώς για τους λάθος λόγους! Η επικοινωνιακή στρατηγική του πρωθυπουργού, προκάλεσε το ενδιαφέρον ξένων ΜΜΕ να ασχοληθούν μαζί του.

Και ενώ ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατυμπανίζει τις επιτυχίες της κυβέρνησης στο ζήτημα του κορωνοϊού αλλά και τον εμβολιασμό, το περιοδικό The Spectator έχει άλλη άποψη…

Στις 25 Μαρτίου το παλαιότερο βρετανικό -συντηρητικό- περιοδικό “The Spectator” κυκλοφόρησε με ένα εξώφυλλο που ασκεί -μέσω σάτιρας- κριτική στην ευρωπαϊκή γραφειοκρατία όσον αφορά στους εμβολιασμούς.

Σε αυτό το σκίτσο, ο Έλληνας πρωθυπουργός απεικονίζεται να μην ασχολείται με τον χαμό που γίνεται γύρω του, αλλά να είναι ξαπλωμένος, γυμνόστηθος και με βλέμμα πόζας για φωτογραφία. Θυμίζει σε πολλούς τον πρόσφατο εμβολιασμό του…

κυριάκος μητσοτάκης

Στις 26 Μαρτίου η βρετανική εφημερίδα “The Telegraph”, αφιερώνει άρθρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη με καυστικό σχόλιο του Βρετανού υπουργού Υγείας.

Βρετανός υπουργός Υγείας σε μέλη του κοινοβουλίου: Μη βγάζετε σέλφι σαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Το εν λόγω άρθρο έχει τίτλο «Άνδρες μην βγάζετε το πουκάμισό σας για την εμβολιαστική σέλφι ή τουλάχιστον ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να παραμείνετε αξιοπρεπείς»

Το ρεπορτάζ της Telegraph, είχε κεντρική φωτογραφία τον Κυριάκο Μητσοτάκη την ώρα του εμβολιασμού. Αναφέροντας πως ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Matt Hancock, έκανε σύσταση στα μέλη του βρετανικού Κοινοβουλίου, να διατηρούν την αξιοπρέπειά τους και την ώρα του εμβολιασμού να βγάζουν σέλφι φορώντας ένα κοντομάνικο μπλουζάκι και όχι με ξεκούμπωτα πουκάμισα και γυμνόστηθοι!

Το ρερπορτάζ γράφει στη συνέχεια: «όπως κάποιοι πολιτικοί – με ποιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

κυριάκος μητσοτάκης

Ο Μητσοτάκης και στο… 9gag.com!

Το 9gag.com είναι το πιο δημοφιλές σατιρικό site στον κόσμο. Στο οποίο οι χρήστες μέλη, “ανεβάζουν” χιουμοριστικές εικόνες, memes, GIFS και μικρά βίντεο. Ενώ οι υπόλοιποι χρήστες επιλέγουν αν τους αρέσει η όχι. Αν το υλικό συγκεντρώσει αρκετά likes, τότε πηγαίνει στην hot page του site, με το πιο δημοφιλές υλικό. Κοινώς γίνονται viral…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε ακριβώς αυτό. Να γίνει viral στο hot page του 9gag, καθώς ένας χρήστης ανέβασε ένα βίντεο με την κοινή συνέντευξη Τύπου κατά την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Αθήνα το 2019.

Ήταν τότε που οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου μίλησαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το mirroring. Δηλαδή το “καθρέφτισμα”, την αντιγραφή των κινήσεων του συνομιλητή του.
Βέβαια ο Έλληνας πρωθυπουργός το πήρε λίγο πιο κυριολεκτικά απ’ όσο θα έπρεπε!

Το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό και η σύγκριση με τον Mr. Bean, αναπόφευκτη.
Το βίντεο έχει πάρει 26,857 likes και πάνω από 740 σχόλια χρηστών απ’ όλο τον κόσμο.

Latest Posts

Viral Posts