πορεία διαμαρτυρίας
Featured Ελλάδα

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν εργαζόμενοι τουρισμού-επισιτισμού

Πορεία διαμαρτυρίας και 4ωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό. Αλλά και ντελιβεραδες και κούριερ.

Θα ακολουθήσει μοτοπορεία προς το υπουργείο Εργασίας προκειμένου αντιπροσωπεία του σωματείου να καταθέσει τα αιτήματα τους.

Γράφει η Χρυσάνθη Κρητικού

Με κεντρικό σύνθημα «δεν θα γίνουμε έρμαια της εργοδοσίας». Οι εργαζόμενοι με πορεία διαμαρτυρίας, διεκδικούν την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Καθώς και την παροχή όλων των μέτρων προστασίας για την υγεία τους στους χώρους όπου εργάζονται.

πορεία διαμαρτυρίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν ότι:

«Όλοι εμείς που δουλεύουμε στην μαζική εστίαση, στα καφέ και στα catering, εδώ και ένα χρόνο βιώνουμε τις συνέπειες της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης, που διαχειρίζεται τη πανδημία προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η σημερινή περίοδος της κρίσης έδωσε την αφορμή στην κυβέρνηση να επιταχύνει τα αντεργατικά της σχέδια. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη γι’ αυτό που έρχεται στην συνέχεια!
Ο νέος νόμος που φέρνουν για τα εργασιακά όχι μόνο θεσμοθετεί την μονιμοποίηση των μέτρων που έφεραν στο όνομα της πανδημίας, αλλά «νομιμοποιεί» την τσάμπα εργασία με απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση 8ώρου -5ήμερου, την δουλεία μέχρι τελικής πτώσης.

Με νέες μειώσεις σε μισθούς και εργοδοτικές εισφορές. Με σπαστά ρεπό, διευθέτηση ωραρίου σε βάθος 6μήνου, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ταυτόχρονη ενίσχυση της εργολαβίας και του άθλιου καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων μέσω δουλεμπορικών που ελέγχονται από πολυεθνικούς ομίλους.

Είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ περιορίζοντας κι άλλο το δικαίωμα στην συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία».

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *