μαξίμου-αστυνομία
Ελλάδα

Μαξίμου: Επαναξιολογήσεις μετά την υπόθεση Φουρθιώτη

Την επαναξιολόγηση της λίστας αστυνομικής προστασίας όλων των δημοσίων και μη προσώπων ζητά σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η απόφαση της επαναξιολόγησης πάρθηκε μετά τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη φύλαξη του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη.

Όπως όλα δείχνουν, υπάρχουν πρόσωπα εντός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέσεις – «κλειδιά» που έχουν τη δυνατότητα να παραχωρούν αστυνομικούς συνοδούς σε συγκεκριμένα πρόσωπα, καλύπτοντας όχι πάντοτε υπηρεσιακές ανάγκες αλλά προβαίνοντας και σε προσωπικές εξυπηρετήσεις.

Αποσύρονται οι αστυνομικοί του Φουρθιώτη

Στην παρούσα φάση πάντως αποσύρονται οι αστυνομικοί συνοδοί που είχαν παραχωρηθεί για τη φύλαξη του κ. Φουρθιώτη μετά από παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε συνεννόηση με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, όπου ζητήθηκε από την αρμόδια επιτροπή η αξιολόγηση της απόφασης για το εν λόγω πρόσωπο.

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο παρουσιαστής μέσω του δικηγόρου του παραδέχεται ότι του είχε παραχωρηθεί αστυνομική φύλαξη (σ.σ. γίνεται λόγος σε δημοσιεύματα ακόμη και για 14 αστυνομικούς), διαψεύδοντας ωστόσο ότι η Πολιτεία του έχει παραχωρήσει και θωρακισμένη λιμουζίνα, κάνοντας λόγο για πόλεμο εις βάρος του.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *