εργατικό δυστύχημα εύβοια
Featured Ελλάδα

Πώς συνέβη το εργατικό δυστύχημα στην Εύβοια

Στην σύλληψη τριών ατόμων έχει προχωρήσει από χθες η ΕΛΑΣ μετά το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο Γυμνό του δήμου Ερέτριας στην Εύβοια.

Τρεις εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για μέλη συνεργείου εργολάβου που εκτελούσε έργα της ΔΕΗ, όταν χτυπήθηκαν από υψηλή τάση ρεύματος.

Ο εργολάβος, ο μηχανικός και η επιβλέπουσα του έργου για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ θα δώσουν εξηγήσεις για τον τραγικό θάνατο των τριών εργαζομένων από χτύπημα ρεύματος υψηλής τάσης 20.000 volt.

Τα θύματα

Νεκροί είναι ένας 45χρονος εναερίτης που βρισκόταν πάνω σε γερανό, σε ύψος 20 μέτρων, πατέρας τριών παιδιών. Ένας 43χρονος και ένας 55χρονος, πατέρας τριών παιδιών. Ο 32χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας και έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Παράλληλα από την αστυνομία γίνονται έρευνες για να διερευνηθεί εάν είχε ζητηθεί αρμοδίως να γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή για να προχωρήσουν οι εργασίες.

Πώς έγινε το εργατικό δυστύχημα στην Εύβοια

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το εργατικό δυστύχημα συνέβη την ώρα που δύο εναερίτες βρίσκονταν επάνω στον στύλο και ακουμπούσαν τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Ταυτόχρονα, γερανός με δύο χειριστές, άγνωστο ακόμη πώς, ακούμπησε το ίδιο καλώδιο. Η υψηλή ηλεκτρική τάση διαπέρασε τα σώματα και των τεσσάρων. Αποτέλεσμα ήταν οι τρεις να χάσουν τη ζωή τους ακαριαία.

Τα συνεργεία που έφτασαν στο σημείο μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία βρέθηκαν μπροστά σε πολύ σκληρές εικόνες. Ο ένας τεχνίτης βρισκόταν νεκρός πάνω στην κολώνα της ΔΕΗ, ενώ οι άλλοι τρεις ήταν πεσμένοι στο οδόστρωμα. Οι δύο νεκροί και ο ένας σοβαρά τραυματισμένος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι πρώτες εκτιμήσεις για το δυστύχημα στην Εύβοια κάνουν λόγο για ανθρώπινο λάθος καθώς καθώς δεν είχε κοπεί η ηλεκτρική τάση παρά το γεγονός ότι τα έργα ήταν σε εξέλιξη.

Πλέον η έρευνα επικεντρώνεται στο λόγο που δεν είχε γίνει διακοπή ρεύματος σε όλο το δίκτυο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν υπήρχαν ηλεκτροφόρα καλώδια κατά τη διάρκεια των εργασιών και στο ποιος φέρει την ευθύνη. Την ίδια ώρα, έρευνα για το συμβάν διενεργεί και επιτροπή του ΔΕΔΔΗΕ.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η εργολήπτρια εταιρεία, ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή εκπρόσωποί της έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να ενημερωθούν για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος. Και βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. Εξέφρασε τη δέσμευσή της να σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων και του τραυματία.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *