πιστοποιητικό εμβολιασμού
Κόσμος

ΣτΕ: Δεν απαγορεύεται στις κυβερνήσεις το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» των πολιτών

Το Συμβούλιο της Ευρώπης με την απόφαση 2361/2021 ορίζει ότι οι εμβολιασμοί στα κράτη μέλη της ΕΕ δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικοί. Το ψήφισμα συμβουλεύει ότι για να ενθαρρυνθεί η λήψη εμβολίων, τα κράτη μέλη δεν πρέπει να καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό. Επίσης αναφέρει ότι το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για τον «καθορισμένο σκοπό» τους. Δηλαδή για την παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου.

Ωστόσο μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κοινοποιήθηκε περισσότερες από 43.000 φορές, λανθασμένα ισχυρίστηκε ότι το εν λόγω ψήφισμα του ΣτΕ «σταματά αποτελεσματικά» την εφαρμογή διαβατηρίων εμβολίων στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Το συμβούλιο ενέκρινε μια λύση σχετικά με τον υποχρεωτικό πιστοποιητικό εμβολιασμού και εμβολίων, αλλά οι συμβουλές δεν είναι νομικά δεσμευτικές.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης

Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ένας διεθνής οργανισμός, με έδρα το Στρασβούργο, ο οποίος περιλαμβάνει 47 ευρωπαϊκές χώρες.

Δημιουργήθηκε για την προώθηση της δημοκρατίας και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην Ευρώπη.

Τα ψηφίσματα της Συνέλευσης δεν είναι νομικά δεσμευτικά για τα κράτη μέλη ή την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμα και αν το Συμβούλιο βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με τα εθνικά κοινοβούλια, τις κυβερνήσεις και άλλους οργανισμούς ασκώντας μια επιρροή. Σκοπός είναι δια μέσου του νόμου, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ευρωπαίων πολιτών.

Τι είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Τα διαβατήρια εμβολίων δεν είναι τα ίδια με τα πιστοποιητικά εμβολίων, το τελευταίο απλώς είναι ένα έγγραφο που δείχνει το εμβόλιο που έχει λάβει ένα άτομο.

 

Με πληροφορίες από το πρακτορείο Reuters

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *