Featured Ελλάδα

Ο Φουρθιώτης κατείχε πλαστή ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ

Ο Μένιος Φουρθιώτης χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ. Μάλιστα το γνώριζε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου τουλάχιστον δύο μήνες πριν. Τις αποκαλύψεις φέρνει στο φως της δημοσιότητας το documento.

Η ΕΣΗΕΑ είχε γίνει αποδέκτης καταγγελιών ότι ο Φουρθιώτης εμφανίζεται ως δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ και εξασφαλίζει με τον τρόπο αυτόν διαπιστεύσεις.

Στην παρακάτω φωτογραφία έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο Μένιος Φουρθιώτης κρατάει την πλαστή ταυτότητα.

Υπενθυμίζουμε ότι την συγκεκριμένη μέρα, ο φωτογράφος-δημοσιογράφος του Documento κ. Μπίκος, απειλήθηκε από τον Μένιο Φουρθιώτη, επειδή τον φωτογράφιζε…σε δημόσιο χώρο!

φουρθιώτης

Στις 9 Φεβρουαρίου, όπως προκύπτει από τα πρακτικά του Δ.Σ της ένωσης στην ημερήσια διάταξη. Υπάρχει θέμα “ Ζήτημα Μένιου Φουρθιώτη”.

Όπως φαίνεται το Δ.Σ ενημερώνεται ότι ο Φουρθιώτης χρησιμοποιεί ταυτότητα της ένωσης ζητώντας μάλιστα σε διάφορα υπουργεία διαπιστεύσεις.

Το Δ.Σ εκείνης της ημέρας από το οποίο απουσιάζουν τρία μέλη αλλά είναι παρούσα η πρόεδρος:

«Το Δ.Σ λαμβάνοντας υπόψη το ζήτημα που έχει προκύψει με τον κ. Μένιο Φουρθιώτη ο οποίος χρησιμοποιεί ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ, παρότι δεν είναι μέλος. Ζητώντας διαπιστεύσεις από υπουργεία, εξουσιοδοτεί ομόφωνα τη νομική σύμβουλο κα. Χρύσα Σαλαβράκου, ώστε να χειριστεί νομικά την υπόθεση σε συνεργασία με τα υπουργεία και τους νομικούς συμβούλους του κυρίου Φουρθιώτη».

 

εσηεα φουρθιώτης

Το επιπλέον στοιχείο είναι ότι η πρόεδρος της ένωσης, κα Αντωνιάδου, έχει ιδιαίτερη ενημέρωση έγγραφη ενημέρωση από Φουρθιώτη στην οποία ομολογεί την πλαστογραφία πλην όμως ρίχνει τις ευθύνες στην γραμματέα του.

Στις 10 Φεβρουαρίου του 2021, σε επιστολή του προς την κα Μαρία Αντωνιάδου η οποία ωστόσο απευθύνεται απ’ ό,τι μπορεί να καταλάβει κάποιος στην Ένωση, αφού η προσφώνηση είναι αξιότιμοι κύριοι, ο Φουρθιώτης ομολογεί:

«αναφορικά με το περιστατικό θέλω να σας δηλώσω ότι είχα πλήρη άγνοια των εγγραφών και των λεκτικών που στάλθηκαν εκ μέρους μου από τη γραμματέα μου καθώς το τελεύταιο 15νθήμερο αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα υγείας με την καρδιά μου σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις (μπορώ να σας τις προσκομίσω εφόσον το επιθυμείτε), το αίτημα στάλθηκε από τη γραμματέα μου η οποία αντί να γράψει ότι έχω αιτηθεί να γίνω μέλος της ενώσεώς σας που είναι τιμή για μένα καθώς απο το 2008 εργάζομαι ως δημοσιογράφος στο χώρο των ΜΜΕ[….] εκείνη έγραψε ότι είμαι μέλος, το χειρότερο δε έστειλε εν αγνοία μου ένα προσχέδιο δημοσιογραφικής ταυτότητας που είναι αναρτημένο στο σαιτ σας ως δημοσιογραφική ταυτότητα με υπογραφές και σφραγίδες.

Αμέσως μετά την ενημέρωσή σας από το περιστατικό του οποίου δεν είχα καμία γνώση και συμμετοχή έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις στη γραμματεία η οποία και δήλωσε ότι δεν γνώριζε τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε κάποιος να θεωρηθεί δόκιμο ή τακτικό μέλος και έτσι αυτοβούλως έκρινε πως άμα του αιτήματος αυτομάτως γίνεσαι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Όταν με μεγάλη έκπληξη πληροφορία απο εσάς για τις ενέργειές σας, αμέσως απέστειλα email προς αποκατάσταση της αλήθειας απο εμένα τον ίδιο».

Από την επιστολή του Φουρθιώτη προκύπτει ότι ενημερώθηκε από την πρόεδρο για τις διαδικασίες που είχαν ακολουθηθεί εναντίον του. Είναι δε εμφανές ότι επιχειρεί να χρησιμοποιήσει γελοία επιχειρήματα για τους λόγους που τον κατέστησαν υπεύθυνο μιας πλαστογραφίας.

φουρθιώτης

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *