πέτρος φιλιππίδης
Featured Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Ύποπτος για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού

Ο Πέτρος Φιλιππίδης καλείται να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα και να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν σχετικά με δύο απόπειρες βιασμού και ένα βιασμό.

Συγκεκριμένα ο γνωστός ηθοποιός, ερευνάται για βιασμό που φέρεται να τελέστηκε το 2008 και για άλλες δύο απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014.

Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε τα θέατρα στα οποία εργαζόταν για να προβεί σύμφωνα με τις καταγγελίες, σε ασελγείς πράξεις.

Η κλήτευσή του ηθοποιού είναι για τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι κατηγορίες εναντίον του

Σύμφωνα με όσα έχουν υποστηρίξει οι καταγγέλλουσες και μάρτυρες που έχουν καταθέσει στον εισαγγελέα Κ. Σπυρόπουλο, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση, ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να υποσχόταν στα θύματά του ότι θα τα βοηθούσε επαγγελματικά και εκμεταλλευόμενος τη θέση ισχύος του προέβαινε σε σεξουαλικές επιθέσεις.

Και οι τρεις γυναίκες λέγεται έχουν ασχοληθεί με τον χώρο της υποκριτικής και αναζητούσαν εργασία.

Τον Φεβρουάριο του 2010 φέρεται να τελέστηκε η πρώτη από τις καταγγελλόμενες απόπειρες βιασμού από τον ηθοποιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγέλλουσα έχει περιγράψει ότι το 2010 βρέθηκε στο καμαρίνι του για να συζητήσουν για έναν ρόλο. Εκείνος της επιτέθηκε ρίχνοντάς την στον καναπέ και επιχείρησε να τη βιάσει. Το θύμα πάλεψε για αρκετή ώρα με τον ηθοποιό και τελικά κατάφερε να ξεφύγει.

Άλλη γυναίκα, έχει καταθέσει πως το 2014 δέχθηκε σεξουαλική επίθεση μέσα στο αυτοκίνητο του ηθοποιού. Ο κ. Φιλιππίδης είχε προσφερθεί να τη μεταφέρει, μετά από ραντεβού για δουλειά.

Η τρίτη φέρεται να έχει περιγράψει στην κατάθεσή της ότι έπεσε θύμα βιασμού το 2008 από τον πρωταγωνιστή μέσα στο θέατρο, όπου είχε πάει ψάχνοντας δουλειά.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, έχει το δικαίωμα να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμαστεί.

Οι εξηγήσεις μπορούν να δοθούν είτε αυτοπροσώπως είτε διά γραπτού υπομνήματος προς τον εισαγγελέα. Στη συνέχεια ο εισαγγελέας θα αποφανθεί αν τα στοιχεία επαρκούν ή όχι για την άσκηση ποινικής δίωξης.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *