Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Ροή ειδήσεων

Ναυτεμπορική: Μεγάλη «νίκη» Μελισσανίδη – Ο όμιλος πέρασε σε εταιρία συμφερόντων του

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποκτά τον τίτλο αλλά και τα πιεστήρια για τη «Ναυτεμπορική» έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ . Μάλιστα η πρόταση του Δημήτρη Μελισσανίδη για τη «Ναυτεμπορική» υπερτέρησε κατά πολύ εκείνης του Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος έφτασε μέχρι τα 4 εκατ. ευρώ.

Γράφει ο Νικόλας Ρουμπέσης

Να σημειωθεί πως ανάμεσα στους διεκδικητές του συγκροτήματος για τη «Ναυτεμπορική» εκτός του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν και τα ονόματα των Δημήτρη Μάρη και Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

ναυτεμπορική

Στην κυπριακή εταιρία zofrank o τίτλος της «Ναυτεμπορικής»

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία του πλειστηριασμού περιλάμβανε τρεις διαγωνισμούς: Ο πρώτος αφορούσε τα ακίνητα του ομίλου. Ο δεύτερος τους τίτλους της ιστορικής εφημερίδας και των ιστοσελίδων της, όπως επίσης και το πιεστήριο. Θα γίνει όμως κι ένας ακόμη που θα αφορά τη θυγατρική Pestaola Media.

Ο τίτλος, αλλά και τα πιεστήρια που ανήκαν στη «Ναυτεμπορική» κατέληξαν στην κυπριακή εταιρία zofrank, συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη έναντι 7.000.000 ευρώ. Σήμερα (7 Απριλίου) ολοκληρώθηκε η διαδικασία του πλειστηριασμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως, στον πλειστηριασμό, ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΑΕΚ επικράτησε και έναντι άλλων μεγάλων επιχειρηματιών, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, προσφορές κατέθεσαν η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη ύψους 3.857.000 ευρώ, η εταιρεία Cairo της Do Value ύψους 1.500.000 ευρώ, καθώς και η Τεχνική Ολυμπιακή συμφερόντων Στέγγου ύψους 1.400.000 ευρώ.

Το συγκρότημα «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά και ιστορικά «χαρτιά» στον οικονομικό Τύπο της χώρας. Είναι ενδεικτικό ότι εδώ και καιρό πολλοί μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες, όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, είχαν εστιάσει την προσοχή τους, προσπαθώντας ο όμιλος να περνούσε στα χέρια τους, κάτι το οποίο πέτυχε ο γνωστός και ως «Τίγρης».

Αντίστοιχα, για το σκέλος των υπολοίπων ακινήτων της εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πλειοδότρια αναδείχθηκε η εταιρεία Cairo Estate με προσφορά ύψους 4.150.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Τεχνική Ολυμπιακή για τα συγκεκριμένα ακίνητα κατέθεσε προσφορά ύψους 2.300.000 ευρώ, ενώ και η Alter Ego έδωσε προσφορά 2.000.000 ευρώ.

Latest Posts

Viral Posts