Οικονομία

Τράπεζα Πειραιώς: Εγκρίθηκε η Άυξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

«Πράσινο» φως στους όρους και τις διαδικασίες της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου για την Τράπεζα Πειραιώς έδωσαν οι μέτοχοι στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα.

Οι μέτοχοι της τράπεζας Πειραιώς υπερψήφισαν την αύξηση σε ποσοστό 99,32%, ενώ στο θέμα του reverse split οι μέτοχοι ψήφισαν υπέρ σε ποσοστό 96,72% έναντι 3,21% κατά.

Τράπεζα Πειραιώς

Τα θέματα που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση

Για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με σκοπό τον σχηματισμό ειδικού αποθεματικού, οι μέτοχοι αποφάσισαν υπέρ σε ποσοστό 99,58%.

Τέλος, για το θέμα παροχής εξουσιοδότησης στο διοικητικό συμβούλιο να θεσπίζει πρόγραμμα διάθεσης μετοχών σε στελέχη της διοίκησης και του προσωπικού της εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών, με τη μορφή δικαιωμάτων προαίρεσης για απόκτηση μετοχών, stock options), το 96,82% των μετόχων ψήφισε υπέρ.

Χαντζηνικολάου: «Περνάμε σε μία νέα εποχή»

Σε μία νέα εποχή περνά η Τράπεζα Πειραιώς, μετά την έγκριση της αύξησης κεφαλαίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της τράπεζας Γιώργο Χαντζηνικολάου. Ο κ. Χατζηνικολάου τόνισε ότι η αύξηση αυτή, «σηματοδοτεί την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα, τόσο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όσο και της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Χατζηνικολάου ανέφερε: «H αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς που μόλις εγκρίνατε, αποτελεί μία κομβική στιγμή για την Τράπεζα, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά και την ελληνική οικονομία. Είναι κομβική, διότι μια επιτυχής αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από μια ελληνική τράπεζα, σηματοδοτεί πανηγυρικά την επανασύνδεση με τις αγορές κεφαλαίου, και συνεπώς την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα», πρόσθεσε.

Ο κ. Χαντζηνικολάου επεσήμανε ότι «η σχεδιαζόμενη αύξηση των κεφαλαίων από την Τράπεζα Πειραιώς, θα της επιτρέψει την ταχύτερη μείωση των επισφαλών απαιτήσεων και θα της δώσει τη δυνατότητα να επικεντρωθεί κατά 100% στην χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον, σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας, όχι μόνο για την Τράπεζα Πειραιώς, που έχει το μεγαλύτερο φορτίο μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά και για ολόκληρο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η τράπεζα περνάει στην επόμενη μέρα, με σκοπό να χρηματοδοτήσει την οικονομία. Χαρακτηριστικά είπε: «Περνάμε από το χθες – που ήταν χαρακτηρισμένο από τράπεζες βεβαρημένες με κόκκινα δάνεια, – στο αύριο, δηλαδή, σε μια εποχή όπου οι τράπεζες θα είναι κατά 100% αφοσιωμένες στην χρηματοδότηση της οικονομίας. Με απλά λόγια, η αύξηση αυτή, σηματοδοτεί την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα, τόσο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όσο και της ελληνικής οικονομίας».

Πηγή: businessdaily.gr

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *