Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Ροή ειδήσεων

Wikileaks: Εμπλέκουν των εξ απορρήτων του Μητσοτάκη με διαρροή έκθεσης για την Τουρκία

Ισχυρό σοκ αποτελεί για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η αποκάλυψη των wikileaks για τη διαρροή εμπιστευτικής έκθεσης για την Τουρκία από τον νυν σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Θάνο Ντόκο την εποχή που ήταν Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ τον Απρίλιο του 2010.

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποιούν τα  Wikileaks ο Θάνος Ντόκος διέρρευσε μέσω προσωπικού του mail στην Τουρκική Πρεσβεία στην ΕΕ στις Βρυξέλλες, αδημοσίευτη έκθεση. Να σημειωθεί βεβαίως ότι κάποια από τα στοιχεία της έκθεσης δημοσιεύθηκαν λίγο αργότερα  από το ΕΛΙΑΜΕΠ.

Συντάκτης της έκθεσης ήταν ο  Έλληνας καθηγητής του πανεπιστημίου Μπιλκέντ της Άγκυρας και στέλεχος του ΕΛΙΑΜΕΠ Ιωάννης Γρηγοριάδης. Η διαρροή της αποδίδεται στον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην έκθεση δίνονται κατευθύνσεις στην Άγκυρα για το πως μπορούν να συνυπάρξουν οι απόψεις Νταβούτογλου, οι περιφερειακές φιλοδοξίες της Άγκυρας και η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα της Τουρκικής Πρεσβείας στην ΕΕ στις Βρυξέλλες με ημερομηνία 29 Απριλίου 2010 που έφτασε στον γαμπρό του Ερντογάν αναλύεται η έκθεση του κ. Γρηγοριάδη και στο τέλος γίνεται μία ιδιαίτερη αναφορά στις συμβουλές που δίνει η έκθεση στην τουρκική ηγεσία για το πως να επιδιώξει τις περιφερειακές της φιλοδοξίες και το «δόγμα Νταβούτογλου» κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της ένταξης στην ΕΕ.

Latest Posts

Viral Posts