Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Ροή ειδήσεων

Στον εισαγγελέα ο φάκελος της υπόθεσης Φουρθιώτη

Στον εισαγγελέα διαβιβάζει ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, τον φάκελο της υπόθεσης του γνωστού παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη.

Η κίνηση αυτή του κ. Τασούλα να διαβιβάσει τον φάκελο στον εισαγγελέα έρχεται μετά την αποκάλυψη πως είχε υποβάλλει αίτημα να διαπιστευθεί ως κοινοβουλευτικός συντάκτης, υποδεικνύοντας την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ.

Το αίτημα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποβληθεί πριν από περίπου 1,5 μήνα και δεν έγινε ποτέ αποδεκτό.

Ο φάκελος με τα σχετικά δικαιολογητικά που ο ίδιος είχε στείλει στη Βουλή, αποστέλλεται στον εισαγγελέα με το ερώτημα της πιθανής εξαπάτησης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η εξέταση του σχετικού αιτήματος εκκρεμούσε από τότε.

Αρχικά υπήρξαν σκέψεις διαβίβαση του φακέλου στην ΕΣΗΕΑ για λόγους επιβεβαίωσης, όμως, η ανακοίνωση της Ένωσης οδήγησε στην απόφαση πως θα ήταν μία περιττή πράξη.

Η ανακοίνωση της Βουλής

Στο Δελτίου Τύπου που εξέδωσε πριν από λίγο η Βουλή αναφέρεται:

«Διαβιβάστηκαν έγγραφα στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση του Μ. Φουρθιώτη

Οι Υπηρεσίες της Βουλής, δια του Γενικού Γραμματέα της, διαβίβασαν στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών το αίτημα, με τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα, του κ. Μαινάνδρου – Γεωργίου Φουρθιώτη για τη διαπίστευσή του ως κοινοβουλευτικού συντάκτη.

Μεταξύ των εγγράφων που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά εκ μέρους του ήταν και αντίγραφο ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ, η οποία δεν φέρει αριθμό μητρώου, όπως φέρουν οι κάρτες των τακτικών μελών της και σύμφωνα με τη χθεσινή ρητή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ότι ο εν λόγω πολίτης δεν είναι μέλος της Ένωσης, πρέπει να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης περί της τυχόν πλαστότητάς της.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης ουδέποτε εξέδωσε διαπίστευση στον προαναφερόμενο ως κοινοβουλευτικό συντάκτη».

 

Latest Posts

Viral Posts