ΝΑΥΑΓΙΟ
Featured Πολιτική

Αποκάλυψη: Προς πώληση η διάσημη παραλία με το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να συστήσει ανώνυμη εταιρεία η οποία θα έχει το δικαίωμα πώλησης της διάσημης παραλίας «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο σε ιδιώτες!

Σύμφωνα με το σχέδιο η μέχρι τώρα ελεύθερη παραλία – ορόσημο της Ζακύνθου, το περίφημο Ναυάγιο, αναμένεται να μετατραπεί σε λίγο καιρό σε πανάκριβη πλαζ στα πρότυπα της Ψαρού στην Μύκονο.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΝΑΥΑΓΙΟ

Σύσταση εταιρείας «Ναυάγιο Ζακύνθου Α.Ε»

Σύμφωνα με την ΕφΣυν τέλη Ιανουαρίου 2021 τέθηκε σε «ελεγχόμενη» κυκλοφορία το σχέδιο νόμου του Χάρη Θεοχάρη περί τουριστικών προορισμών, ιαματικών πηγών, παραχωρήσεως αιγιαλών κ.ά., που περιλαμβάνει και τη σύσταση εταιρείας με τίτλο «Ναυάγιο Ζακύνθου Α.Ε». Αυτή θα εκμεταλλεύεται το αξιοθέατο και σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα μπορεί να απαλλοτριώσει όλες τις εκτάσεις γύρω από το Ναυάγιο, ακόμα και το ίδιο το πλοίο και φυσικά να παραχωρήσει όλη τη «δημόσια γη», στον κόλπο του Ναυαγίου και πάνω από αυτόν, σε όποιον το επιθυμεί.

Ήδη η Μητρόπολη της Ζακύνθου βρίσκεται σε μακροχρόνια διαμάχη με μία εταιρία του εμίρη του Κατάρ η οποία θέλει να αγοράσει έκταση γύρω από το ναυάγιο. Μάλιστα στο ΔΣ της εταιρίας αυτής βρίσκονται εγχώρια επιχειρηματικά πρόσωπα.

«Σκοπός της εταιρείας είναι η διοίκηση, διαχείριση και εν γένει αξιοποίηση της οριοθετημένης ζώνης αιγιαλού,[…] μετά των επ’ αυτής κινητών και ακινήτων, […] ενώ για λόγους δημοσίου συμφέροντος δύναται η απαλλοτρίωση του κινητού (ναυαγίου) εντός της Υπό Αξιοποίηση Περιοχής υπέρ της Εταιρείας […] Η Εταιρεία μπορεί να αποκτά εμπράγματα δικαιώματα σε άλλα ακίνητα, που βρίσκονται πλησίον της εκτάσεως της Υπό Αξιοποίηση Περιοχής […]»

«Το επταμελές Δ.Σ. της ανωνύμου εταιρείας, θα απαρτίζεται από τον Πρόεδρο και τον Δ/ντα Σύμβουλο, οι οποίοι θα ορίζονται από τον Υπουργό Τουρισμού, έναν εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου, έναν των Ξενοδόχων, έναν της Περιφέρειας καθώς και τους δύο εκάστοτε Πρόεδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Βολιμών και Αναφωνητρίας»

Στα πρότυπα του τσιμεντώματος της Ακρόπολης η κυβέρνηση μετατρέπει τάχιστα την Ελλάδα σε κρατίδιο της Καραϊβικής η μπανανία της Λατινικής Αμερικής στην οποία δεν θ’ ανήκουν πλέον ούτε τα αξιοθέατα της…

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *