φουρθιώτης μένουμε σπίτι
Featured Πολιτική

Πόσα πήρε ο Φουρθιώτης από την κυβερνητική καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»

Ποσό 800.000 ευρώ για τα ενημερωτικά μέσα της επιρροής του φέρεται ότι έλαβε το περασμένο καλοκαίρι ο Μένιος Φουρθιώτης. Το ποσό εισπράχθηκε για τα διαφημιστικά προγράμματα «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς» που κατά κόρον «έσπρωχνε» τότε η κυβέρνηση δια του αρμόδιου υπουργού Στέλιου Πέτσα.

Του Μιχάλη. Ι. Ασημάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του piperata.gr, στην αρχή του πρώτου lockdown, τον Μάρτιο του 2020, είχε εισπράξει ένα ακόμη κονδύλι 300.000 ευρώ.

Εκτενή δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου (Ιούνιος 2020) ανέφεραν ότι στην περιβόητη «λίστα Πέτσα» συμπεριλαμβάνονται τα site protieidisi.blogspot.com στο οποίο υπήρξαν μόλις 2 ειδησεογραφικές αναρτήσεις κι από κάτω το banner της διαφήμισης «Μένουμε Ασφαλείς» καθώς και το Apokaliptikatv.gr το οποίο ούτε τότε, ούτε τώρα, φαίνεται ενεργό.

Στην πίεση που δέχτηκε τότε (σ.σ και από την ΕΣΗΕΑ) ο Πέτσας για να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία των ΜΜΕ στα όποια διατέθηκαν τα 20 εκατ. ευρώ της επικοινωνιακής δαπάνης, εμφάνισε έναν κατάλογο 1.200 μέσων ανά την επικράτεια.

Επρόκειτο για κανονική… αστειότητα! Αφού ουδέποτε δημοσιεύτηκαν τα ποσά που εισέπραξε ο καθένας ούτε και δόθηκε καμία εξήγηση για τα κριτήρια κατανομής των κρατικών – κοινοτικών πόρων.

Άραγε, πίστεψε ποτέ κανείς ότι ο Πέτσας έκανε το κουμάντο στη διαχείριση ή ότι εκείνος είχε κάποιον λόγο στην κατάρτιση της λίστας;

Έδινε ό,τι του έδιναν από πάνω κι έλεγε ό,τι του έγραφαν να πει. Κι όταν δεν του έλεγαν κι έπαιρνε την πρωτοβουλία να μιλήσει, τα έκανε μαντάρα όπως το Φθινόπωρο που δήλωνε πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την πανδημία και την ίδια μέρα ο Μητσοτάκης ανακοίνωνε την επιβολή του δεύτερου lockdown.

Κατά τα άλλα, οι κυβερνητικοί παράγοντες όπως η Πελώνη, ο Βρούτσης, ακόμη κι ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας …σπεύδουν να συνδράμουν στο έργο της Δικαιοσύνης η οποία φυσικά ελέγχει τον Φουρθιώτη για ένα σωρό υποθέσεις έκτος από το «κομπόδεμα» που έφτιαξε με τα λεφτά για τον κορωνοϊό.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *