Πάρις Κουρτζίδης
Featured Media

Κουρτζίδης: Δυστυχώς η μοίρα του δημοσιογράφου είναι κι αυτή

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Piperata.gr, Πάρις Κουρτζίδης δηλώνει συντετριμμένος μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, κάνοντας λόγο για «στυγνή εκτέλεση της Δημοκρατίας».

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογραριασμός στο Facebook, ο εκδότης καταδικάζει την δολοφονία του δημοσιογράφου και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του.

«Δυστυχώς, η μοίρα του δημοσιογράφου είναι κι αυτή… Να κινδυνεύει. Να θυσιάζεται. Να μη δειλιάζει. Να μην υποτάσσεται. Να είναι αξιοπρεπής, ασυμβίβαστος. Να μπαίνει στα δύσκολα… Να υπερασπίζεται με σθένος την αλήθεια και τη σωστή ενημέρωση των πολιτών. Να είναι σύμμαχος και ταγός της Δικαιοσύνης. Να στέκεται πάντα και παντού όρθιος. Και να πέφτει μόνο όταν κάποια ανδρείκελα, ανθρωποειδή, του αφαιρούν τη ζωή», σημειώνει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος Πάρις Κουρτζίδης.

Πάρις Κουρτζίδης: Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση

Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου δεν είναι μόνο μια απεχθής πράξη. Είναι στυγνή εκτέλεση της ίδιας της Δημοκρατίας.

Η ελευθερία του Τύπου, όπως και της Δικαιοσύνης, ίσως είναι πιο ιερές απ’ όλες τις ελευθερίες,

Οι δημοσιογράφοι, ειδικά όσοι κάνουν ερευνητικά και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, πρέπει να είναι σε θέση να ασκούν το λειτούργημα τους ελεύθερα. Η πολιτεία οφείλει να παρέχει προστασία και ασφάλεια σε κάθε μάχιμο δημοσιογράφο, όπως και δικαστικό. Σε κάθε πολίτη.

Σήμερα, ενώ βρισκόμουν “on air” σε ραδιοφωνική εκπομπή καλού συναδέλφου και φίλου, πληροφορηθήκαμε μαζί live το συγκλονιστικό γεγονός τής στυγνής και άνανδρης δολοφονίας του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του.

Δυστυχώς, η μοίρα του δημοσιογράφου είναι κι αυτή… Να κινδυνεύει. Να θυσιάζεται. Να μη δειλιάζει. Να μην υποτάσσεται. Να είναι αξιοπρεπής, ασυμβίβαστος. Να μπαίνει στα δύσκολα… Να υπερασπίζεται με σθένος την αλήθεια και τη σωστή ενημέρωση των πολιτών.

Να είναι σύμμαχος και ταγός της Δικαιοσύνης. Να στέκεται πάντα και παντού όρθιος. Και να πέφτει μόνο όταν κάποια ανδρείκελα, ανθρωποειδή, του αφαιρούν τη ζωή.

Όσο ζει όμως πρέπει πάντα να βρίσκει τη δύναμη να στέκεται όρθιος. Να πνίγει κάθε συναίσθημα. Να μπορεί να μεταδίδει. Να σχολιάζει και την πιο δυσάρεστη είδηση, ανεξαρτήτως συναισθηματικής φόρτισης…

Το ότι προσωπικά, ειδικά από τον Μάρτιο του 2018, ως αποκαλυπτικός δημοσιογράφος, έχω δει όσοι λίγοι, επανειλημμένα, κατάφατσα, τον κίνδυνο… Το ότι έχω γνωρίσει τον χάρο…

Αμέσως μου ήρθαν διάφορες σκέψεις, που δεν περιγράφονται εύκολα – και σίγουρα όχι εδώ. Όχι τώρα.

Ωστόσο, μία απ’ αυτές, τις ιδιαίτερα στενάχωρες μέσα στο νου, αφορούσε στην οικογένεια του αδικοχαμένου Γιώργου.

Τα πολλά λόγια είναι φτωχά… Μόνο εκείνοι ξέρουν ακριβώς τι περνούν τώρα.

Πόσο θα τους λείψει μετά. Πόσο άδικος και πόσο άνανδρος από ανθρωποειδή ήταν ο χαμός του πολυαγαπημένου ανθρώπου τους.

Ο Θεός να βοηθήσει να βρουν τη δύναμη να σταθούν… Να τον θυμούνται και να το τιμούν.
Καλό Ταξίδι, συνάδελφε, Γιώργο!!! Εις το επανιδείν!!!

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *