Δευτέρα, Μάι 17, 2021

Ροή ειδήσεων

Σκέρτσος: Θετικοί μαθητές και εκπαιδευτικοί μετά από self test

Περίπου 35 μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν δηλωθεί θετικοί στην ειδική πλατφόρμα των self test σήμερα, όπως ο Άκης Σκέρτσος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος. είπε πως από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο είχαν διατεθεί περίπου 380.000-400.000 self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ανοιχτό σενάριο για διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα με self test

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο κ. Σκέρτσος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα με τη διενέργεια self test ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως στο τέλος της επόμενης εβδομάδες –την Πέμπτη ή την Παρασκευή- η κυβέρνηση σκοπεύει να ανακοινώσει την επέκταση του μέτρου των self test και σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές αλλά και κάποιες λειτουργίες του Δημοσίου.

‘Ακης Σκέρτσος: Στα όριά του το Σύστημα Υγείας

Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο ίδιος είπε πως εδώ και μερικές ημέρες υπάρχουν ορισμένα ενθαρρυντικά στοιχεία, με την αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου στην κοινότητα και στη σταδιακή αποκλιμάκωση στις εισαγωγές.

Ωστόσο, έσπευσε να υπογραμμίσει πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτουργεί στα όριά του.

Τέλος, ο κ. Σκέρτσος διαβεβαίωσε πως από τα μέσα Μαΐου θα ξεκινήσει οργανωμένο και οριστικό άνοιγμα δραστηριοτήτων, λόγω των εμβολιασμών και του καλού καιρού.

Latest Posts

Viral Posts