Δευτέρα, Μάι 17, 2021

Ροή ειδήσεων

Voucher 200 ευρώ για laptop και τάμπλετ

Voucher 200 ευρώ για την αγορά tablet ή laptop μπορούν να εξαργυρώσουν από σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, οι δικαιούχοι μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα».

Δικαιούχοι του voucher των 200 ευρώ για laptop, τάμπλετ ή desktop είναι και όσοι δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ.

voucher 200 ευρώ

Εν αναμονή οι δυνητικοί δικαιούχοι

Η διαδικασία θα προχωρήσει σταδιακά για να υπάρχει επάρκεια εξοπλισμού σε tablets, laptops και desktops από τις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Εκτιμάται ότι το σύνολο των δικαιούχων που έχει εγκριθεί, θα παραλάβει τις επιταγές του έως και την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021».

Ωστόσο εν αναμονή βρίσκονται και οι δυνητικοί δικαιούχοι. Ακόμα και αν δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ. Και αυτό γιατί ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος Ψηφιακή Μέριμνα, τους περιλαμβάνει. Ετσι αιτήσεις συμμετοχής – επιχορήγησης δικαιούχων στο δεύτερο κύκλο του Προγράμματος μπορούν να υποβάλλονται από την Τετάρτη 5 Μαϊου 2021. Η ημερομηνία γενικής λήξης του Προγράμματος είναι η 30η Ιουλίου 2021.

Εάν κάποιος δικαιούχος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας απ’ αυτήν της επιταγής (voucher), πρέπει να καλύψει τη διαφορά. Κάθε επιταγή αντιστοιχεί στην αγορά μίας συσκευής.

Επίσης, μια οικογένεια με περισσότερα από ένα ωφελούμενα παιδιά μπορεί να χρησιμοποιήσει περισσότερες από μία επιταγές για την αγορά μίας συσκευής. Ανώτατο όριο είναι οι τρεις επιταγές, δηλαδή 600 ευρώ.

Ο εξοπλισμός διατίθεται μαζί με λογισμικό για προστασία από ιούς (antivirus) και ασφαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Δικαιούχοι του προγράμματος

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ. Για κάθε εξαρτώμενο παιδί ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Με την προϋπόθεση να φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Η «Ψηφιακή Μέριμνα», που υλοποιείται σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχει ως στόχο την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας με σύγχρονα ψηφιακά μέσα.

Latest Posts

Viral Posts