εσυ
Ελλάδα

ΕΣΥ: Αφόρητη πίεση στα νοσοκομεία – 52 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακό, 52 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται εκτός ΜΕΘ στην Αττική. Το ΕΣΥ καταρρέει.

Η κατάσταση είναι δραματική στα νοσοκομεία της χώρας. Με το τρίτο κύμα να χτυπά σφοδρότατα το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

ΕΣΥ: 52 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, παρά τη δημιουργία επιπλέον αυτοσχέδιων ΜΕΘ σε χειρουργικές αίθουσες και σε δωμάτια κλινικών με υποτυπώδη εξοπλισμό, και σήμερα στην Αττική έχουμε 52 διασωληνωμένους ασθενείς με κοροναϊό εκτός ΜΕΘ.

«Τραγικό είναι ότι 30 εξ αυτών των διασωληνωμένων ασθενών έχουν πολλές ημέρες εκτός ΜΕΘ και δεν έρχεται η σειρά τους για να απορροφηθούν. Προφανώς δεν πληρούν τα κριτήρια εναντι άλλων που βρίσκονται στη λίστα αναμονής», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Η κατάσταση με τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ στην Αττική διαμορφώνεται ως εξής:

  • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. 6
  • ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 4
  • ΕΛΠΙΣ. 4 σε αυτοσχέδια ΜΑΦ σε θάλαμο κλινικής.
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ. 9 σε λίστα αναμονής
  • ΤΖΑΝΕΙΟ. 4
  • ΘΡΙΑΣΙΟ 2.
  • ΝΙΚΑΙΑ 15.
  • ΛΑΙΚΟ 2.
  • ΕΡΥΘΡΟΣ. 6

Σύνολο διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ: Τουλάχιστον 52

Οι εφημερίες στα νοσοκομεία

Το Αττικόν εφημέρευε χθες και έκανε 65 εισαγωγές περιστατικών κοροναϊού. Ανέπτυξε και υπάρχουν αυτή τη στιγμή 50 ράντζα με γενικά περιστατικά.

Ο κ. Γιαννακός στηλιτεύει την απόφαση να καταργηθεί η καθημερινή εφημερία του Ασκληπιείου Βούλας για ορθοπεδικά περιστατικά.

«Εξυπηρετεί ατυχήματα των κατοίκων της περιοχής που βρίσκονται 20 χιλιόμετρα μακριά από άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Λένε για εξοικονόμηση προσωπικού και χώρων λόγω κοροναϊού», αναφέρει.

Εικόνες Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη

«Αρχίζει να θυμίζει Νοέμβριο» η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με δραματική ενημέρωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του νοσοκομείου Παπανικολάου που εφημέρευε χθες. Εισήχθησαν 55 περιστατικά κοροναϊού και οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με 35 διασωληνωμένα περιστατικά.

Το νοσοκομείο νοσηλεύει 150 περιστατικά κοροναϊού και στη κορύφωση του δευτέρου κύματος (Νοέμβριο και Δεκέμβριο) το ίδιο νοσοκομείο νοσήλευε 200 περιστατικά.

«Είμαστε στα πρόθυρα ημερών Νοεμβρίου με επιλογές περιστατικών για ΜΕΘ», προειδοποιεί ο κ. Γιαννάκος.

Εικόνες ντροπής στα νοσοκομεία

Εικόνες πραγματικά ντροπής επικρατούν στα δημόσια Νοσοκομεία, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί στο έλεος του Θεού, χωρίς ΜΕΘ κορωνοϊού.

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το piperata.gr, με ασθενή να ψυχορραγεί σε ράντζο, λόγω έλλειψης ΜΕΘ κορωνοϊού.

Οι εγκληματικές παραλείψεις και η επιμονή να μην επιτάσσονται τα ιδιωτικά νοσοκομεία από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, οδηγούν τους ασθενείς που νοσούν με βαριά συμπτώματα κορωνοϊού σε ράντζα με μάσκες οξυγόνου στους διαδρόμους των νοσοκομείων και κατ’ επέκταση ένα μόλις βήμα πριν από το θάνατο.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *