Οικονομία

Dogecoin: Ξεκίνησε σαν τρολ και πλέον σπάει κάθε ρεκόρ

Το κρυπτονόμισμα Dogecoin ξεκίνησε σαν τρολ πριν από μερικούς μήνες. Το σύμβολό του είναι ένας σκύλος ράτσας Shiba Inu. Πλέον σπάει κάθε ρεκόρ, αγγίζοντας τα 0,127 δολάρια.

Η τιμή αλλά και δημοτικότητα του Dogecoin φτάνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Να σημειωθεί ότι την Τρίτη αυξήθηκε περισσότερο από 25%.

dogecoin

Τα κυριότερα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum έχουν επίσης αυξηθεί. Mε το bitcoin να ξεπερνά τα 63.000 δολάρια για πρώτη φορά.

H περίπτωση του Dogecoin παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για ένα “τρολ” κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε πραγματικά για πλάκα.

Έμβλημά του είναι ένας σκύλος ράτσας Shiba Inu και δημιουργός του ήταν ο προγραμματιστής και πρώην μηχανικός της IBM, Billy Markus. Mαζί με τον Jackson Palmer, έναν εργαζόμενο στο τμήμα μάρκετινγκ της επιχείρησης Adobe Systems.

Αισιόδοξοι δηλώνουν οι επενδυτές για τα κρυπτονομίσματα

Οι επενδυτές ήταν εξαιρετικά αισιόδοξοι τον τελευταίο καιρό όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα μπροστά από την πολυαναμενόμενη IPO για την πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Coinbase την Τετάρτη.

Παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία των διαχειριστών κεφαλαίων πιστεύουν ότι οι υψηλές τιμές είναι αποτέλεσμα μιας φούσκας.

Η χρήση των κρυπτονομισμάτων ως τρόπου πληρωμής έχει επίσης αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη αποδοχή στις μεγάλες εταιρείες τον τελευταίο καιρό, όπως οι Tesla και PayPal.

Το Dogecoin, ως ένα από τα μικρότερα νομίσματα κρυπτογράφησης, έχει υποστεί πολύ μεγαλύτερη μεταβλητότητα από τα πιο κυριότερα αντίστοιχα όπως το bitcoin και το ethereum.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *