Δευτέρα, Μάι 17, 2021

Ροή ειδήσεων

Σπιρτζής: Συνεχίζονται τα περιστατικά βίας

Στα ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά βίας αναφέρθηκε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπιρτζής.

Ο Χρήστος Σπιρτζής ζητά μάλιστα εξηγήσεις από τον υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αφορμή νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στην Κατερίνη.

Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε το βίντεο που είδε χθες το φως της δημοσιότητας. Στο βίντεο καταγράφεται σκληρή αστυνομική βία κατά ενός καρκινοπαθή και του γιου του, στην Κατερίνη, στον περιβάλλοντα χώρο ενός γηπέδου.

Ο τομεάρχης προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του επίθεση κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην οποία μεταξύ άλλων κάνει λόγο για απαράδεκτη, απάνθρωπη και αντιδημοκρατική δράση συγκεκριμένων θυλάκων της αστυνομίας και παραθέτει το σχετικό βίντεο από την Κατερίνη.

Χρήστος Σπιρτζής: Τα «μεμονωμένα περιστατικά» αστυνομικής βίας συνεχίζονται

«Και ενώ το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών είναι στο ναδίρ, η κοινωνία έχει συγκλονιστεί από την ανεξέλεγκτη δράση του οργανωμένου εγκλήματος, οι πυροβολισμοί και οι δολοφονίες σε δρόμους και πλατείες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων αστικών κέντρων της χώρας είναι συχνό φαινόμενο, η απαράδεκτη, απάνθρωπη και αντιδημοκρατική δράση συγκεκριμένων θυλάκων της αστυνομίας συνεχίζεται.

Αυτή τη φορά, ξυλοκόπησαν έναν καρκινοπαθή πατέρα με τον γιο του στην Κατερίνη.

Κύριε Χρυσοχοΐδη,

Τι πρέπει ακόμα να γίνει για να προσανατολίσετε την αστυνομία στο ρόλο της. Την αντιμετώπιση του εγκλήματος και την ασφάλεια του πολίτη και όχι στη βία και τον ξυλοδαρμό πολιτών από αφιονισμένες αγέλες «αστυνομικών»;

Πως ανέχεστε την απάνθρωπη δράση όσων ντροπιάζουν τη ελληνική κοινωνία, τη δημοκρατία και την πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών;

Μην μας πείτε πάλι για ΕΔΕ. Πείτε μας ποιοι δίνουν εντολές τέτοιας δράσης και ποιοι αποτάσσονται από την ΕΛΑΣ.

Διαφορετικά, έχετε ολόκληρη την ευθύνη. Θα αποδεικνύεται ότι η συνέχιση περιστατικών αστυνομικής βίας, ακάματα και απάνθρωπα, έχουν και την ανοχή σας. Ίσως και τις εντολές της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την τρομοκράτηση της ελληνικής κοινωνίας.»

Latest Posts

Viral Posts