Δευτέρα, Μάι 17, 2021

Ροή ειδήσεων

ΣΥΡΙΖΑ: Απάντηση στις δηλώσεις Πελώνη για Κοντονή

Σκληρή απάντηση στην Αριστοτελία Πελώνη και τον Σταύρο Κοντονή έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις βαρύτατες κατηγορίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης.

«Το ότι ο κ. Κοντονής λειτουργεί πια ως αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, επιβεβαιώθηκε από τη δήλωση της κ. Πελώνη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη «φανερώθηκε από μόνη της».

«Μένει να φανερωθούν και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που τον καθοδηγούν. Ή μήπως καθοδηγούν και την ίδια τη κυβέρνηση;», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει:

«Κοντός ψαλμός …».

Κοντονής:Ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε Κακούργημα Σε Πλημμέλημα

Για διαπλοκή και παραγραφή σοβαρών αδικημάτων μέσω της τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Με ευθείες «βολές» κατά του ΣΥΡΙΖΑ για «διαπλοκή» γύρω από τη μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, μέσα από τον νέο Ποινικό Κώδικα, συνοδεύει την κατάθεσή του ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος «ανοίγει» εκ νέου την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε με αφορμή σχετικές δηλώσεις του.

Ο κ. Κοντονής κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως επί των ημερών του οργάνωσε την παραγραφή σοβαρότατων αδικημάτων. Χαρακτήρισε μάλιστα τη συγκεκριμένη τροποποίηση «στίγμα και όνειδος».

Απέδωσε επίσης ξεκάθαρα πολιτικές ευθύνες στην τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αφού διευκρίνισε πως δεν φταίει για την αλλαγή «καμία νομοπαρασκευαστική ή επιστημονική επιτροπή».

Ο κ. Κοντονής, ο οποίος, όπως φαίνεται, έχει πλέον μετατραπεί σε «ορκισμένο εχθρό» του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε σε δηλώσεις του πως… εμβόλιμα τέθηκε για ψήφιση η εν λόγω τροποποίηση, καθώς «μεταφέρθηκε η διενέργεια των εκλογών μία εβδομάδα μετά την αρχική εξαγγελία ακριβώς για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Βουλής και να ψηφιστεί ο Ποινικός Κώδικας».

Ο πρώην υπουργός «φωτογράφισε» δε τη συγκεκριμένη υπόθεση που, κατά τη γνώμη του, ευνοούσε η μετατροπή της δωροδοκίας σε πλημμέλημα. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι αφορούσε τη δίκη που ήταν σε εξέλιξη την προεκλογική περίοδο του 2019, με κατηγορουμένους πρόεδρο μεγάλου επιχειρηματικού Ομίλου για την υπόθεση της «μίζας» των 250.000 ευρώ που φέρεται να είχε δώσει το 2003 σε πρώην πρόεδρο της ΔΕΗ προκειμένου να ανατεθεί στον όμιλο αυτόν η κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Latest Posts

Viral Posts