ΣτΕ
Ελλάδα

ΣΤΕ: Προσφυγή δικηγόρου γιατί οι δικαστικοί δεν εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα

Η πρώτη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για τον τον κατά προτεραιοποίηση εμβολιασμό των δικαστικών λειτουργών κατά του covid-19.

Να ανασταλεί άμεσα ως αντισυνταγματική και παράνομη η παράλειψη των αρμοδίων οργάνων του κράτους, να συμπεριλάβουν τους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης (δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι) στο κρατικό σύστημα για τον κατά προτεραιοποίηση εμβολιασμό τους κατά του covid-19 ζητά από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο δικηγόρος Αντώνιος Ξενάκης.

ΣτΕ

ΣτΕ: Η πρώτη προσφυγή

Ειδικότερα, στην πρώτη προσφυγή για το ζήτημα αυτό ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι η επίμαχη εξαίρεση είναι αντίθετη στα άρθρα 20, 25, 26 και 78 του Συντάγματος, στα άρθρα 6 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και στον Κώδικα Δικηγόρων, γιατί «αν δεν απονέμεται Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρχει κράτος δικαίου».

Ακόμη, επισημαίνει ότι ο εμβολιασμός των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης είναι υπέρτερο αγαθό από την κατά σειρά ηλικίας προτεραιότητα εμβολιασμού των πολιτών.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι οι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης πρέπει να συμπεριληφθούν στην κατηγορία 8β του προσωπικού υπηρεσιών κρίσιμων τομέων της κρατικής λειτουργίας και να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

Τέλος, σημειώνει ο κ. Ξενάκης, ότι ο αριθμός των καθημερινών εμβολιασμών ανέρχεται στα 55.000 έως 60.000 άτομα, κάτι που σημαίνει ότι το σύνολο των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης μπορεί να εμβολιαστεί μέσα σε δύο με τρεις ημέρες.

 

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *