Ελλάδα

Μόσιαλος: Όχι στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις για το Πάσχα

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος τάχθηκε κατά των μετακινήσεων εκτός νομών αναφερόμενος στις γιορτές του Πάσχα που πλησιάζουν.

«Δεν μπορούμε με περίπου 850 συμπατριώτες μας στις ΜΕΘ και με την πίεση που υφίσταται αυτή η στιγμή το σύστημα υγείας, ενώ παράλληλα έχουν γίνει και κάποιες απελευθερώσεις εκπαιδευτικής και οικονομικής δραστηριότητας, να πάρουμε ένα επιπλέον ρίσκο αυτή τη στιγμή για το Πάσχα. Ειδικά όταν μάλιστα η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει με ένα άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, ιδιαίτερα τον Μάιο», τόνισε ο κ. Μόσιαλος μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Ειδικές Αποστολές LIVE».

Μόσιαλος Πάσχα

Ερωτηθείς για το τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες εβδομάδες, ο κ. Μόσιαλος σημείωσε πως «θα έλεγα η κυβέρνηση να κάνει μια έκκληση στους πολίτες ότι το Πάσχα θα το περάσουμε εκεί που ζούμε».

«Δεν υπάρχει κάποιος λόγος μεταφοράς εκατοντάδων χιλιάδων, ίσως και πάνω από ένα εκατομμύριο συμπατριωτών μας, από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς περιοχές όπου η ένταση της πανδημίας δεν είναι ίδια με αυτή που υπάρχει στα μεγάλα αστικά κέντρα», κατέληξε ο καθηγητής του London School of Economics.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *