Κυριάκος Φιλίππου
Ελλάδα

Πέθανε ο βιομήχανος Κυριάκος Φιλίππου

Έφυγε χθες Δευτέρα (19/04) από την ζωή ο βιομήχανος Κυριάκος Φιλίππου του ομίλου ΦΑΓΕ σε ηλικία 82 ετών. Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16:00.

Η είδηση του θανάτου του βύθισε στη θλίψη την οικογένειά του, καθώς και ολόκληρο τον επιχειρηματικό κόσμο.

Κυριάκος Φιλίππου

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Εχθές έφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Φιλίππου. Ένας πρωτοπόρος, οραματιστής που άλλαξε τη βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα και έφερε το όνομα της ΦΑΓΕ στα πέρατα του κόσμου.

Επιστήμονας, δίκαιος εργοδότης, γενναιόδωρος, αιώνιος εξερευνητής του καλλίτερου, αφήνει πίσω του μια κληρονομιά επιχειρηματικού ήθους».

Άρρηκτα συνδεδεμένος με τη ΦΑΓΕ

Ο Κυριάκος Φιλίππου ήταν αυτός, που στις αρχές της δεκαετίας του ’80 μαζί με τον αδελφό του Γιάννη, με επιμονή και καθημερινή παρουσία επί πέντε μήνες έξω από τα γραφεία της βρετανικής αλυσίδας Sainsbury’s κατάφεραν να συναντήσουν τον ισχυρό άνδρα της αλυσίδας και να βάλουν το γιαούρτι τους, το Total, στα ράφια της θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου trend.

Ο Κυριάκος Φιλίππου ήταν δια βίου επίτιμος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της FAGE Ελλάδας ενώ υπήρξε ανώτερος εκτελεστικός διευθυντής της FAGE Ελλάδας ή πρόεδρος της από το 1989 έως το 2005.

Ο όμιλος ΦΑΓΕ είναι η διάδοχος μιας επιχείρησης που ιδρύθηκε το 1926 από την οικογένεια του Αθανασίου Φιλίππου.

Το 1954, ο Ιωάννης Φιλίππου, γιος του Αθανασίου Φιλίππου, μπήκε στην οικογενειακή επιχείρηση και βοήθησε στη δημιουργία του πρώτου δικτύου διανομής χονδρικής για γιαούρτι.

Μέχρι το 1964 ιδρύθηκε η πρώτη εγκατάσταση παραγωγής γιαουρτιού και ζαχαροπλαστικής στο Γαλάτσι από τους δύο γιους του Αθανασίου Φιλίππου, τους Ιωάννη και Κυριάκο Φιλίππου.

Το 1975, το εργοστάσιο γιαουρτιού μετεγκαταστάθηκε από το Γαλάτσι στη Μεταμόρφωση, όπου παραμένει μέχρι σήμερα.

Από την ίδρυσή της ΦΑΓΕ έως τα μέσα της δεκαετίας του 1970, η εταιρεία ασχολήθηκε κυρίως με τη μικρής κλίμακας παραγωγή και διανομή παραδοσιακού ελληνικού γιαουρτιού.

Το 1975, η ΦΑΓΕ έγινε η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε επώνυμα προϊόντα γιαουρτιού στην ελληνική αγορά.

Το 1981 άρχισαν οι εξαγωγές προς την ευρωπαϊκή αγορά, ενώ το 1990 η εταιρεία κατέκτησε το κοινό της Αμερικής.

Το 1991 η ΦΑΓΕ εισήλθε στην τυροκομική αγορά, κατασκευάζοντας κυρίως παραδοσιακό ελληνικό τυρί, ενώ το 1993 εισήλθε στην αγορά φρέσκου γάλακτος.

Το 2000 η τρίτη γενιά της οικογένειας Φιλίππου ανέλαβε τη διοίκηση της ΦΑΓΕ.

 

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *