δένδιας
Featured Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Τα μηνύματα από την Σαουδική Αραβία

«Patriot» εκτόξευσε από το Ρίαντ της Σαουδικής Αραβίας ο Νίκος Δένδιας λίγα εικοσιτετράωρα μετά την θεαματική του εμφάνιση στην Άγκυρα.

Η Ελλάδα πιστεύει στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και δεν επιδιώκει να μετατρέψει το Αιγαίο σε Κόλπο του Μεξικού.

Ο Έλληνας υπουργος Εξωτερικών μετά την υπογραφή της Συμφωνίας με το Ηνωμενο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας για την διάθεση μιας Ελληνικής πυροβολαρχίας Patriot στον αγώνα κατά των τρομοκρατικών δυνάμεων που δρουν στην Υεμενη, έδωσε συνέντευξη στο ArabNews όπου αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχεσεις δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα πιστεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο και πετρέλαιο, για έναν πολύ απλό λόγο».

Νίκος Δένδιας: «Δεν σχεδιάζουμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε Μεξικό»

«Χρειαζόμαστε 10 με 20 χρόνια -παρατήρησε – για να το βρούμε και να το εκμεταλλευτούμε, και από οικονομική άποψη θα ήταν πολύ πιο ακριβό για παράδειγμα από το δικό σας, της Σαουδικής Αραβίας. Έτσι, οικονομικά δεν οραματίζομαι την Ελλάδα να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου».

Ο Νίκος Δένδιας το προχώρησε ακόμη παρακάτω: «Και με όλο τον σεβασμό, το Αιγαίο, για παράδειγμα, είναι ένας παράδεισος στη γη. Δεν σκοπεύουμε να το μετατρέψουμε σε κόλπο του Μεξικού. Η Ελλάδα δεν σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.»

Εις επίρρωση όσων δήλωσε παραπάνω ο Νικος Δένδιας, το ArabNews παρατηρεί ότι η Ελλάδα έσπασε ένα ρεκόρ όλων των εποχών καλωσορίζοντας 33 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες το 2019, καθιστώντας την ηγέτη στον παγκόσμιο τουρισμό και ήταν στην κορυφή της λίστας πολλών τουριστών.

Πηγή: newpost.gr

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *