τζανάκης
Featured Ελλάδα

Τζανάκης: 400-500 νεκροί την εβδομάδα έως τις 25 Μαϊου

O καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, έκανε μια σοκαριστική πρόβλεψη για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο κ. Τζανάκης «Προβλέπουμε ότι μέχρι τις 20-25 Μαΐου θα έχουμε 400-500 νεκρούς από κορωνοϊό κάθε εβδομάδα. Αυτό έχει προεξοφληθεί από τα νούμερα στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, τους διασωληνωμένους και τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ».

Δεν θα υπάρξει πισωγύρισμα στο άνοιγμα της εστίασης

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Τζανάκης, «Δεν θα έχουμε «πισωγύρισμα» με το άνοιγμα της εστίασης και άλλων κλάδων, για μια σειρά από λόγους:

«Ο ιός θα “πέσει” έτσι κι αλλιώς τώρα με την ζέστη, καθώς είναι “χειμωνιάτικος”. Ο δεύτερος λόγος είναι η πρόοδος του εμβολιασμού. Ο τρίτος το κομμάτι των self test που γίνονται σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, που μέχρι τώρα δεν υποβαλλόταν σε έλεγχο».

Όπως ανέφερε ο καθηγητής πνευμονολογίας, έχουμε ήδη «χτίσει» ένα τείχος ανοσίας που φθάνει στο 30%-35%. Καθώς έχουν ήδη γίνει πολλοί εμβολιασμοί και προγραμματίζονται εκατομμύρια άλλοι για τις επόμενες εβδομάδες.

«Κάποιος που έχει κάνει δύο διαδοχικά self test, πχ. σήμερα και το Μεγάλο Σάββατο θα είναι ασφαλές να βρεθεί με άλλους ανθρώπους για το τραπέζι του Πάσχα», είπε ο κ. Τζανάκης, τονίζοντας και γενικότερα, σε σχέση και με το άνοιγμα του Τουρισμού τις επόμενες εβδομάδες, ότι κάποιος με δύο αρνητικά self test θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν να έχει εμβολιαστεί».

Από την άλλη, ο γιατρός και ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης το πρωί της Κυριακής 25/4 μίλησε στο Mega αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχει το σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας.

Μάλιστα προειδοποίησε ότι η άρση των μέτρων στην συγκεκριμένη φάση, όπου τα νοσοκομεία δέχονται τεράστια πίεση και τα κρούσματα βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, θα έχει ως συνέπεια χιλιάδες θανάτους.

Ο κ. Παυλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα ανοίγουμε όλα με 3-4 χιλιάδες κρούσματα καθημερινά. Αλλά και με γεμάτα νοσοκομεία. Αυτό από επιστημονική άποψη είναι λάθος, και θα πληρωθεί με χιλιάδες θανάτους. Υποθέτω πως το ζύγισαν αυτό».

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *