νέο ασφαλιστικό
Featured Ελλάδα

Αποστάσεις ΔΑΚΕ για το νέο ασφαλιστικό του Κωστή Χατζηδάκη

Κόκκινες γραμμές απέναντι στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις με το νέο ασφαλιστικό βάζουν οι γαλάζιοι συνδικαλιστές. Aναφέροντας ότι ναι μεν το νομοσχέδιο του υπουργού Εργασίας, Κ. Χατζηδάκη έχει θετικά σημεία, ωστόσο δεν μασάνε τα λόγια τους στα αρνητικά.

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης

Κορμός της ανάλυσης της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα είναι η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου «Κοινωνικού Συμβολαίου» μέσα από μέτρα αμοιβαίας ωφέλειας για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας. Τη συνεπή επιχειρηματικότητα και τον υγιή ανταγωνισμό, win-win όπως τα ονομάζουν, «αφού επιχειρήσεις δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς εργαζόμενους και εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις».

Συνεχείς είναι οι αναφορές στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο, σε βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές που πρέπει να υιοθετούνται ολόκληρες και όχι αποσπασματικά, στον παραγωγικό μετασχηματισμό, στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, στην κοινωνική και οικονομική ανθεκτικότητα, στην Αναπτυξιακή Στρατηγική για μια διατηρήσιμη και ισόρροπη ανάκαμψη.

Είναι αλήθεια ότι η γαλάζια συνδικαλιστική Παράταξη, με τις συμφωνίες και τις διαφωνίες της σοβαρές καταθέτοντας προτάσεις, έχει μπει εδώ και χρόνια σε μια φάση μεγάλης ωριμότητας με προτάσεις που έλκουν την καταγωγή τους και από τα Ευρωπαϊκά Χριστιανοδημοκρατικά Συνδικάτα, στο Προεδρείο των οποίων εκλέγεται ανελλιπώς ο Πρόεδρός της και Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης.

Χαρακτηριστικά και εξαιρετικά συμβολικό είναι ότι και τα στελέχη της σε Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα της χώρας αρνούνται να «κομματικοποιήσουν» την κριτική για το νέο Εργασιακό Νομοσχέδιο τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά στις 4 Μαΐου, και όχι στις 6 Μάϊου που έχει χαρακτηριστεί από την αντιπολίτευση ως η «μητέρα των μαχών».

Αντίθετα από τη ΔΑΚΕ, η άλλη μικρής βέβαια δυναμικής φιλελεύθερη συνδικαλιστική παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ» υπερψήφισε την πρόταση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για απεργία στις 6 Μαΐου συντασσόμενη με τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του Σύριζα και του ΠΑΜΕ.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *