Δευτέρα, Μάι 17, 2021

Ροή ειδήσεων

Sun: Εκτός βρετανικής «πράσινης λίστας» τα ελληνικά νησιά

Δεν θα ενταχθούν στην «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα της Βρετανίας τα ελληνικά και τα ισπανικά νησιά, υποστηρίζει με δημοσίευμα της η εφημερίδα Sun, παρότι έχουν μικρότερο αριθμό κρουσμάτων από ότι άλλες περιοχές.

Οι Βρετανοί ανυπομονούν για την ανακοίνωση των «πράσινων» χωρών, τις οποίες θα μπορούν να επισκεφθούν και κατά την επιστροφή τους δεν θα είναι υποχρεωμένοι να τεθούν σε καραντίνα. Ωστόσο, από τα μέχρι τώρα δεδομένα, ελάχιστες είναι οι χώρες που θα καταφέρουν να πάρουν το «πράσινο φως» από τη βρετανική κυβέρνηση για τις 17 Μαϊου.

Η κατηγοριοποίηση των χωρών στο νέο κατάλογο που θα δημοσιοποιήσει η Βρετανία βασίζεται σε τέσσερα κριτήρια. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται το ποσοστό του πληθυσμού της κάθε χώρας που έχει εμβολιαστεί, το ποσοστό μολύνσεων, τυχόν μεταλλάξεις του κορωνοϊού και την ικανότητα ιχνηλάτησης κάθε χώρας.

Οι «πράσινες» χώρες

Όσοι έχουν γνώση του θέματος προειδοποιούν ότι μόνο μία «χούφτα» χωρών θα μπουν στην πράσινη ζώνη, για την οποία δεν θα απαιτείται καραντίνα, σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή της λίστας που θα ανακοινωθεί είτε την Πέμπτη είτε την Παρασκευή.

«Το Γιβραλτάρ, η Μάλτα, το Ισραήλ και η Ισλανδία είναι υποψήφιες για την προνομιακή ζώνη, αλλά οι αγαπημένοι προορισμοί στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και την Ιταλία απέχουν ακόμη κάποιες εβδομάδες για να εγκριθούν και αναμένεται να τεθούν στην πορτοκαλί ζώνη», σύμφωνα με τη Sun.

Αυτή η κατάταξη θα αφορά όλα τα νησιά τους, περιλαμβανομένων των Βαλεαρίδων Νήσων – στις οποίες το ποσοστό των κρουσμάτων Covid είναι χαμηλότερο από το ένα τέταρτο της Ισπανίας – και τις Κανάριες Νήσους, όπου έχουν εμβολιαστεί σχεδόν το ένα τρίτο των ενηλίκων.

Η Πορτογαλία είναι ο μοναδικός μεγάλος τουριστικός προορισμός που θα μπορούσε να μπει στην πράσινη λίστα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα έσπευσε για να έχει εμβολιάσει τους κατοίκους των 85 νησιών της έως τον Μάιο, ώστε να διασφαλίσει ότι οι Βρετανοί τουρίστες θα μπορούσαν να ταξιδέψουν μόλις αρθεί η απαγόρευση για τα μη απαραίτητα ταξίδια.

Νησιά, όπως η Μήλος και η Κύθνος, έχουν εμβολιάσει πάνω από τους μισούς ενήλικες κατοίκους, ποσοστό υπερτριπλάσιο σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα, σημειώνει η Sun.

Σημειώνει ακόμη δήλωση του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, ότι η Κρήτη είναι ασφαλής προορισμός με πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της να έχει ήδη εμβολιασθεί.

«Η περιφέρεια της Κρήτης είναι ασφαλής προορισμός, που τηρεί όλα τα απαιτούμενα πρωτόκολλα για να διασφαλίσει την ασφαλή διαμονή των Βρετανών τουριστών στο νησί μας» δήλωσε ο περιφερειάρχης στην Telegraph.

Sun ελληνικά νησιά

Μπόρις Τζόνσον: Από τις 17 Μαϊου θα ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον ρωτήθηκε σήμερα από τη Βόρεια Αγγλία για τις διακοπές σε ξένες χώρες.

“Θα πούμε περισσότερα το συντομότερο δυνατό. Πιστεύω θα ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες στις 17 Μαϊου αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να διασφαλίσουμε πως ο ιος δεν θα επανεμφανιστεί”.

Να σημειωθεί εξάλλου πως ο διευθύνων σύμβουλος του μεγάλου τουριστικού γραφείου της Βρετανίας, “Thomas Cook”, Αλαν Φρενς, δήλωσε πως αρκετοί δημοφιλείς προορισμοί Βρετανών τουριστών στην Ευρώπη, θα είναι προσβάσιμοι στους Βρετανούς από τα τέλη Ιουνίου.

«Περιμένουμε την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και την Κροατία να ανοίξουν τότε, θα ήταν καλό να άνοιγε και η Τουρκία», είπε ο Φρενς και πρόσθεσε πως γίνεται «μεγάλη πρόοδος» στα ποσοστά της μόλυνσης από τον ιό σε αυτές τις χώρες.

Latest Posts

Viral Posts