φωτορεπόρτερ
Featured Media

Φωτορεπόρτερ δικαιώθηκε σε μήνυση εναντίον των αρχών

Πολλές φορές οι φωτορεπόρτερ σε όλο τον κόσμο συλλαμβάνονται χωρίς αιτία και ενώ έχουν δηλώσει στις αρχές την ιδιότητα τους ως μέλη του τύπου.

Αυτό γίνεται φυσικά παντού, ακόμα και στην “Γη των Ελευθέρων”, τις Η.Π.Α., με την πολυδιαφημισμένη δημοκρατία.

Ο 23χρονος φωτορεπόρτερ Kian Kelley-Chung είναι ένας Αφροαμερικανός δημοσιογράφος και δημιουργός ντοκιμαντέρ που κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων του κινήματος Black Lives Matter μετά την δολοφονία του Τζωρτζ Φλόυντ, κάλυπτε τα γεγονότα στην περιοχή της Ουάσινγκτον, μαζί με τον λευκό συνεργάτη του Andrew Jasiura.

Οι δύο τους συνελήφθησαν τον Αύγουστο του 2020, κατά την κάλυψη μίας διαδήλωσης, μαζί με μία ομάδα συνολικά 40 ατόμων και ενώ δήλωσαν στις αρχές την ιδιότητα τους, ως μέλη του τύπου.

Φυλακίστηκε και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός του

Ο Kian βρέθηκε για ένα βράδυ στη φυλακή, ενώ ο συνεργάτης του αφέθηκε ελεύθερος.

Επιπλέον, ο εξοπλισμός του κατασχέθηκε για 10 εβδομάδες, μαζί με το υλικό που είχε τραβήξει από εκείνη την ημέρα, ανάμεσα τους και πλάνα της σύλληψης ενός διαδηλωτή από την αστυνομία, κατά την οποία ο διαδηλωτής ακινητοποιήθηκε στο έδαφος.

Ο Kian κατέθεσε μήνυση στις 22 Απριλίου 2021 εναντίον της Αστυνομίας καθώς αυτή του η εμπειρία προκάλεσε ψυχολογικά προβλήματα αλλά και οικονομική απώλεια «αρκετών χιλιάδων δολαρίων» λόγω του κατασχεμένου εξοπλισμού και υλικού που είχε τραβήξει.

Ο δικηγόρος του Kian δήλωσε:

Είμαστε ικανοποιημένοι που καταφέραμε να επιτύχουμε κάποιο βαθμό δικαιοσύνης για τον Kian χωρίς παρατεταμένες δικαστικές διαφορές, αλλά παραμένουμε ανήσυχοι ότι ακόμα και τώρα δεν έχει γίνει κατανοητό ότι ο σεβασμός των δικαιωμάτων των φωτογράφων και των δημοσιογράφων δεν είναι προαιρετικός για τους αστυνομικούς. Ας ελπίσουμε ότι τέτοια αποτελέσματα θα βοηθήσουν στην ενίσχυση αυτού του μηνύματος.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *