Ραντεβού για εμβόλιο
Featured Υγεία

Θεμιστοκλέους: 3.740.000 εμβολιασμοί έως σήμερα

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 3.740.000 εμβολιασμοί. Περισσότεροι από 2,5 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 23,7%. Με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 1.245.000 πολίτες, ποσοστό 12%.Τα παραπάνω ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών.

Ανέφερε επίσης ότι στο ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί το 82% των υγειονομικών, 63% των νοσηλευτών και στον ιδιωτικό τομέα το 88% των υγειονομικών και 62% των νοσηλευτών.

Είπε επίσης ότι ο εμβολιασμός προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί το 58%, ποσοστό που ανεβαίνει στο 73% αν υπολογιστούν και τα ραντεβού.

Οι παραλαβές των εμβολίων είπε ότι προχωρούν κανονικά και τέλος του μήνα θα ανοίξουν και άλλες ηλικιακές ομάδες για εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι από το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου θα διατεθούν όλα τα εμβόλια στις ηλικιακές ομάδες 30-44 ετών, που στη δεδομένη φάση εμβολιάζονται με AstraZeneca.

Ο προγραμματισμός προβλέπει το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου να ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού με όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 40-44, ενώ στη συνέχεια θα ανοίξει για τους 35-39 ετών και ακολούθως για τους 30-34 ετών.

εμβολιασμοί

Θεοδωρίδου: Χαμηλό ποσοστό τα 3.000 θετικά self-tests στα σχολεία

Χαμηλό ποσοστό που αντιστοιχεί στο 0,4% αποτελούν τα 3.000 θετικά self test που εντοπίστηκαν στα σχολεία, κατά την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας τους μετά το Πάσχα, σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Μόνο όφελος μπορούν να προσφέρουν στις οικογένειες τα self-tests, σημείωσε η ίδια, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στη χώρα.

Επιπλέον, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, τόνισε ότι τα παιδιά που βρίσκονται θετικά, οδηγούν αντίστοιχα στους γονείς, οι οποίοι είτε θα ταυτοποιηθπουν ως θετικοί είτε θα προφυλαχθούν.

Η κα Θεοδωρίδου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την ίδια ενημέρωση, υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός για τα παιδιά.

Συγκεκριμένα, είπε ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός για τα παιδιά, όπως άλλωστε δεν είναι υποχρεωτικοί και οι εμβολιασμοί γενικά, πέραν μόνο αυτών για την εισαγωγή στα νηπιαγωγεία.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *