Μένιος Φουρθιώτης
Ελλάδα

Μένιος Φουρθιώτης: Ολόκληρος ο διάλογος με την ανακρίτρια

Ο Μένιος Φουρθιώτης κρατείται με το σκεπτικό ότι “προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξεως συνάγεται πως αν αφεθεί ελεύθερος θα διαπράξει νέα κακουργήματα ή πλημμελήματα”.

Ο παρουσιαστής στην απολογία του, την οποία φέρνει στο φως ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης στο Capital.gr, αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, αλλά και τις συνομιλίες με τους συγκατηγορουμένους του στις επίμαχες ώρες.

Μένιος Φουρθιώτης

Μένιος Φουρθιώτης: Η απολογία

“Αρνούμαι τις κατηγορίες (…). Η φρουρά ουδέποτε αφαιρέθηκε.

Πρόκειται για παρερμηνεία. Φρουρούμαι μέχρι σήμερα, απλά όχι στον βαθμό που φρουρούμουν πριν.

Το σπίτι αυτή τη στιγμή φυλάσσεται όπως και ο εργασιακός μου χώρος.

Και στις υπόλοιπες επαγγελματικές μου δραστηριότητες, δηλαδή την εκπομπή, την εφημερίδα, το ραδιόφωνο και τις ιστοσελίδες υπάρχει αυστηρή επιτήρηση και φρούρηση.

Η προσωπική μου φρουρά είναι αυτή που αφαιρέθηκε. Πράγματι περί τις αρχές του Απριλίου όταν περιορίστηκε η φρούρηση του προσώπου απευθύνθηκα σε εταιρείες security, οι οποίες αρνήθηκαν να αναλάβουν τη φρούρησή μου φοβούμενοι το ντόρο της δημοσιότητας που είχε ήδη προκύψει” υποστήριξε ο παρουσιαστής, που κρίθηκε προφυλακιστέος το απόγευμα του Μ. Σαββάτου.

“Στη συνέχεια απευθύνθηκα σε άτομα που δουλεύουν για τον κ. Βρυώνη και στο κανάλι Έψιλον και απασχολούνται στη φύλαξη των εγκαταστάσεων του.

Συγκεκριμένα απευθύνθηκα στον Γ.Π., ο οποίος γνωρίζω ότι φυλάσσει τις εγκαταστάσεις από το 2012 προκειμένου να αναλάβει τη συνοδεία μου από το κανάλι προς την οικεία μου και αντίστροφα καθώς και σε διάφορες άλλες εξόδους μου, καθώς επίσης και να επιτηρεί την οικία μου, αφού από το σπίτι έχει αφαιρεθεί ο αστυνομικός φύλακας. (…)

Ο Γ.Π. μου πρότεινε τον Γ.Σ. τον οποίο θυμάμαι από το 2018 χωρίς να είμαι σίγουρος όταν ασκούσε καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του Εψιλον και του Ρarty Fm ο οποίος τότε δεν μου ανήκε…

Ακολούθησε συνάντηση και συμφωνήθηκε ό,τι σας ανέφερα ήδη παραπάνω, να με συνοδεύουν σε διάφορες μετακινήσεις μου και να επιτηρούν τον χώρο της οικίας μου και εσωτερικά και εξωτερικά.

Συναντήσεις δεν είχαμε αρκετές, είχαμε όμως τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ μας πάρα πολλές” ανέφερε σχετικά με τη συνεργασία του με τους δυο συγκατηγορουμένους του, ενώ συμπλήρωσε ότι συνομίλησε με τον Γ.Π. μετά τους πυροβολισμούς στη Νέα Ερυθραία επειδή φοβήθηκε από το περιστατικό.

Ερώτηση: Τον αριθμό (…) τον χρησιμοποιείτε;

Απάντηση: Όχι. Είμαι διαχειριστής και εκπρόσωπος πολλών εταιρειών και έχουμε πολλά εταιρικά τηλέφωνα και αδυνατώ να γνωρίζω ποιος συγκεκριμένα χρησιμοποιεί τον αριθμό αυτό.

Ερώτηση: Άρα δεν στείλατε και το μήνυμα στις 16.04.2021 και ώρα 01.55 στον Γ. Π. με το περιεχόμενο “αν υπάρχει πρόβλημα πες μου να βοηθήσω”;

Απάντηση: Όχι δεν έστειλα αυτό το μήνυμα.

Ερώτηση: Στις 16.4. 2021 και ώρα 01.00 όταν συνέβη το περιστατικό των πυροβολισμών στους αστυνομικούς εσείς απασχολούσατε στη φύλαξή σας ήδη τους συγκατηγορούμενούς σας Γ.Π και Γ.Σ;

Απάντηση: Εγώ σίγουρα μιλούσα με τον Γ.Π. με τον οποίο είχα περισσότερη οικειότητα και τον πίεζα να έρθει γιατί φοβόμουν, αλλά πάντως νομίζω ότι δεν είχαν αναλάβει ακόμη καθήκοντα φύλαξής μου.

Μάλιστα θυμάμαι ότι λόγω των πυροβολισμών στους αστυνομικούς είχα τρομοκρατηθεί και είχα καλέσει και τους δικηγόρους μου (…)

Ερώτηση: Στο περιστατικό των πυροβολισμών στην οικία σας στις 16.04.2021 και ώρα 22:11 εσείς απασχολούσατε τους ανωτέρω;

Απάντηση: Σίγουρα δεν είχαν ξεκινήσει ή αν είχε ξεκινήσει η φύλαξη θα είχε ξεκινήσει περιμετρικά της οικίας και πάλι σας λέω δεν το θυμάμαι με βεβαιότητα.

Εγώ τον βράδυ των πυροβολισμών μιλούσα με τον (…), ο οποίος άκουσε τους πυροβολισμούς από το τηλέφωνο.

Αμέσως έκλεισα το τηλέφωνο έπεσα κάτω και χτύπησα τον συναγερμό.

Κάλεσε ο (αναφέρει το όνομα του προσώπου με το οποίο μιλούσε στο τηλέφωνο) την αστυνομία και εγώ κάλεσα όλους τους δικηγόρους μου τρομοκρατημένος.

Ερώτηση: Καλέσατε επίσης τους συγκατηγορουμένους σας Γ.Π. και Γ.Σ.;

Απάντηση: Δεν θυμάμαι.

Ερώτηση: Γνωρίζετε που ήταν ο Γ.Π και Γ. Σ εκείνη τη στιγμή;

Απάντηση: Όχι δεν το γνωρίζω

Ερώτηση: Ο Γ.Π. προανακριτικά κατέθεσε ότι βραδινές ώρες της 16.04.2021 είχε πάει να ελέγξει την περιοχή που μένατε μαζί με τον Γ.Σ. Το γνωρίζατε;

Απάντηση: Κάλεσα την αστυνομία και κάλεσα και τον Γ.Π. και τους είπα να έχουν το νου τους στην οικία μου μετά και τους πυροβολισμούς στη Νέα Ερυθραία.

Τι ώρα ακριβώς ήλθαν και ποιο ακριβώς δρομολόγιο ακολούθησαν εγώ δεν το ξέρω.

Ερώτηση: Ποιοι ήσασταν στην οικία όταν έγινε η έκρηξη;

Απάντηση: Ήταν η Μ.Π, η Β.Π εγώ και ο Γ.Π. (ο συγκατηγορούμενός του). Όταν έγινε η έκρηξη τρομάξαμε. Οι γυναίκες ήταν στα δωμάτιά τους και ο Γ.Π. ήταν στο χώρο της πισίνας και ασκούσε επίβλεψη.

Δεν θυμάμαι αν ήταν έξω όταν έγινε η έκρηξη. Όταν έγινε η έκρηξη χτύπησε ο συναγερμός, κάλεσα την αστυνομία, καθώς και τον συνήγορο μου … και τον …

Η αστυνομία εκείνη τη μέρα πήρε μαρτυρική κατάθεση μονό από εμένα αλλά δεν πήρε από τους άλλους. Εγώ πραγματικά δεν έχω καταλάβει ποιος είναι ο λόγος που με έχουν εμπλέξει σε αυτό το κομμάτι.

Ερώτηση: Ο Γ.Σ. είπε ότι είχε αφήσει στο κανάλι έναν σάκο επί του οποίου βρέθηκε βιολογικό υλικό του και είναι ο σάκος που έπεσε από τον δράστη που πυροβόλησε τους αστυνομικούς στις 16.4.2021 ώρα 01.00. Γνωρίζετε κάτι για αυτό;

Απάντηση: Εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω κάτι για αυτό γιατί πρόκειται για τις ίδιες εγκαταστάσεις του OPEN, του ΣΚΑΙ και του Έψιλον και μπαινοβγαίνει πολύς κόσμος. Είμαι αθώος και είμαι πάντα στη διάθεση της δικαιοσύνης.

Τι είπε ο Γ.Π.

Πλήρως αρνήθηκε τις κατηγορίες και ο Γ.Π., υποστηρίζοντας ότι γνωρίζει πολλά χρόνια τον Μένιο Φουρθιώτη, αλλά πριν από ένα μήνα ήρθαν σε στενότερη συνεργασία.

“Τον κ. Φουρθιώτη τον γνωρίζω χρόνια από τους άλλους σταθμούς που ήμουν φύλακας, πριν από την πώληση του Έψιλον στον κ. Σαββίδη.

Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζομαι στο κανάλι νέο Έψιλον. Εκεί έβλεπα τον κ. Φουρθιώτη να πηγαινοέρχεται πάντα με συνοδούς.

Πάντα είχε συνοδεία και από την ελληνική αστυνομία και από ιδιωτική φύλαξη. (…) Με τον Γ.Σ. γνωριζόμαστε από παιδιά.

Πριν κανένα μήνα περίπου ο Μένιος Φουρθιώτης με έπαιρνε από πολλά διαφορετικά νούμερα – δεν θυμάμαι να σας πω κάποιο συγκεκριμένο – και μου ζητούσε να του γνωρίζω πρόσωπα που θα τον συνόδευαν σε διάφορες μετακινήσεις του, που θα ήταν μαζί με αστυνομικούς.

Μου ζήτησε και εμένα να τον συνοδεύσω όχι όμως για 24ωρη φύλαξη γιατί αδυνατούσα.

Υπογράψαμε σύμβαση μίσθωσης με αμοιβή 1.000 ευρώ τον μήνα. Μου είχε υποσχεθεί και επιπλέον χρήματα.

Επειδή ήθελε και επιπλέον άτομα κάλεσα περί τα τέλη Μαρτίου και τον Γ.Σ., ο οποίος αποδέχθηκε” είπε ο Γ.Π. στην απολογία του.

Μένιος Φουρθιώτης:Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τη συμμετοχή του στο περιστατικό με τους αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία, ενώ χαρακτήρισε “φορτικό” τον Φουρθιώτη, ο οποίος φέρεται να τον πίεζε για 24ωρη φύλαξή του.

“Αρχικά είχαμε κανονίσει ημέρα παρά ημέρα αλλά το τελευταίο δεκαήμερο πριν τη σύλληψη μού είχε γίνει ιδιαίτερα φορτικός και μάλιστα δεχόμουν κλήσεις και από τη γραμματέα του και από διάφορα τρίτα πρόσωπα.

Εγώ τη μηχανή για την οποία με κατηγορείτε ότι ήμουν συνεργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανήκει υποτίθεται στον Γ. Σ. δεν την έχω δει ποτέ, δεν ξέρω αν την αγόρασε πρόσφατα”, είπε ο κατηγορούμενος.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι τον κάλεσε ο Μένιος Φουρθιώτης μετά τους πυροβολισμούς, λέγοντας: “Δεν νομίζω να με κάλεσε αλλιώς θα είχα γυρίσει πίσω. Κάθε φορά που συνέβαινε το οτιδήποτε με καλούσε και μας πίεζε και μας έβριζε και καλά γιατί δεν ήμασταν εκεί να τον προστατεύσουμε.

Την τελευταία φορά που πήγα με το αμάξι πάνω ήμουν μόνος μου, ήταν λίγες ημέρες πριν τη σύλληψή μου, δεν θυμάμαι όμως ημερομηνία.

Ο Μένιος Φουρθιώτης ήταν πολύ φορτικός και μας ενοχλούσε διαρκώς”.

Σχολιάζοντας την προανακριτική του δήλωση σχετικά με το μήνυμα που έλαβε από τον Φουρθιώτη μετά το συμβάν με τους πυροβολισμούς σε βάρος αστυνομικών και στο οποίο τον ρωτούσε “αν υπάρχει πρόβλημα να βοηθήσω”, ο Γ.Π. είπε:

“Συνήθιζε να μου στέλνει πάρα πολλά μηνύματα, έχω λάβει και άλλα και πάντα μου έλεγε επειδή δεν απαντούσα στις κλήσεις του τι πρόβλημα υπάρχει και αν υπάρχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα να μου βρει γιατρούς και τέτοια.

Εγώ σίγουρα εκείνη τη νύχτα ήμουν σπίτι και κοιμόμουν και το μήνυμα το είδα το πρωί.

Εγώ με την έκρηξη που έγινε στις 22.04.2021 και ώρα 23:30 δεν έχω καμία σχέση. Εκείνη όμως τη νύχτα ήμουν στην οικία του Φουρθιώτη και έκανα έναν έλεγχο στον χώρο της πισίνας.

Είχαμε επιστρέψει από το κανάλι με το BMW που οδηγούσε ο ίδιος ο Μένιος Φουρθιώτης, δεν θυμάμαι τι ώρα ακριβώς φύγαμε από το κανάλι. Ο Γ.Σ. δεν ήταν μαζί μας είχε ήδη σχολάσει.

Από την οικία εγώ αποχώρησα περί τις έξι ή επτά η ώρα το πρωί, δεν θυμάμαι ακριβώς. Έφυγα με ταξί που κάλεσε κάποιος από το σπίτι του Φουρθιώτη. Μετά την έκρηξη ήρθε η αστυνομία.

Ο Μένιος μάλωσε με τον security, ο οποίος τον παράτησε και έφυγε και μετά ο Μένιος δεν με άφηνε να φύγω επειδή φοβόνταν”.

Πάντως, διευκρινίζοντας τη δήλωσή του στην αστυνομία, όπου είχε υποστηρίξει ότι ο Φουρθιώτης του είχε ζητήσει “περισσότερα άτομα για ορισμένες από τις πράξεις που κατηγορείται”, είπε ότι εννοούσε πως του βρήκε άλλα άτομα σωματοφύλακες για τη φύλαξή του.

Τι είπε ο Γ.Σ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γ.Σ, φίλος του Γ.Π. που μπήκε στη φύλαξη του παρουσιαστή τον τελευταίο μήνα.

“Αρνούμαι τις κατηγορίες. Τη μηχανή αυτή (YAMAHA XT) την είχα αγοράσει πρόσφατα. Ήταν χαλασμένη, δεν δούλευε και την πήρα σε τιμή ευκαιρίας για να την φτιάξω κάποια στιγμή.

Η μηχανή ήταν ανίκανη να κινηθεί και επομένως είναι αδύνατον να είμαι εγώ που πυροβόλησα από τη μηχανή μου.

Να σημειώσω ότι δεν βλέπω από τον αριστερό μου οφθαλμό και άρα αποκλείεται και η δυνατότητα να γυρίσω τον κορμό μου αριστερά και να πυροβολήσω, όπως κατηγορούμαι.

Ζήτησα από τον αδελφό μου να πάει τα πλαστικά εξαρτήματα της μηχανής στο συνεργείο, δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, περίπου ένα δεκαήμερο πριν. (…)

Δεν γνωρίζω από εκρηκτικές ύλες και ούτε γνωρίζω να κατασκευάζω βόμβες και δεν έχω καμία σχέση ούτε με το περιστατικό της έκρηξης.

Τραυματίστηκα σε τροχαίο τη Δευτέρα πριν με συλλάβουν” είπε ο Γ.Σ.

Κατά την απολογία του εξήγησε ότι γνωρίζει τον παρουσιαστή περίπου 4 χρόνια, αλλά ξεκίνησε να εργάζεται για εκείνον δύο εβδομάδες πριν τα περιστατικά.

“Πριν από 15 ημέρες περίπου με κάλεσε ο Γ.Π. και μου είπε ότι ο Μένιος χρειάζονταν φύλαξη. Το ποσό της αμοιβής ήταν δελεαστικό, περίπου 1.500 ευρώ τον μήνα.

Εγώ επειδή είχα ανάγκη δέχτηκα. (…) Ξεκινήσαμε τη δουλειά αμέσως.

Σε κάθε έξοδο από την οικεία του τον συνοδεύαμε εμείς. Εποπτεύαμε την οικία του. Το βράδυ της έκρηξης εγώ ήμουν σπίτι μου, λογικά το ίδιο και ο Γ.Π.

Δεν είχαμε αποστολή να φυλάμε την οικία του απλά μόνο να τον συνοδεύουμε στις διάφορες μετακινήσεις του.

Είχε γίνει φορτικός μας πίεζε συνεχώς να ελέγχουμε την οικία του. (…) Δεν έχω καμία σχέση με τα όσα κατηγορούμαι” ανέφερε.

Ερώτηση: Από την άρση του απορρήτου προκύπτει ότι ο Φουρθιώτης σας κάλεσε πέντε ώρες πριν το συμβάν με τους πυροβολισμούς στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Για ποιο λόγο σας κάλεσε;

Απάντηση: Ναι πράγματι με κάλεσε όπως έκανε κάθε ημέρα και συνεχώς για να κανονίσουμε για συνοδεία εκείνης της ημέρας ή για άλλη ημέρα.

Συνήθως κάθε φορά που ήθελε συνοδεία καλούσε τον Γ.Π. εμένα κατ’ εξαίρεση με καλούσε. Εγώ την ώρα των πυροβολισμών στην οικία του Φουρθιώτη στις 16.4. 2021 και ώρα 22.00 σίγουρα ήμουν σπίτι.

Τη Δευτέρα το πρωί πήρα τον αδελφό μου τηλέφωνο και του είπα να πάει να πάρει ένα μεταλλικό χρηματοκιβώτιο από το σπίτι μου και να το αφήσει στο συνεργείο του (…) από όπου θα πήγαινα εγώ να το πάρω για να μη μένει εκτεθειμένο και μη μου το κλέψουν.

Το χρηματοκιβώτιο περιείχε 21.000 ευρώ ήταν της μητέρας μου και μου τα είχε δώσει τον τελευταίο μήνα για να ανοίξω ξανά το μαγαζί μου είχα κλείσει λόγω του κορονοϊού.

Εγώ και ο Γ.Π είμαστε σε κακή κατάσταση υγείας και δεν μπορούμε να διαπράξουμε τέτοιες πράξεις.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *