Gov.gr
Ελλάδα

Gov.gr: Πως θα εκδώσετε το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Gov.gr: Όσοι έχουν ολοκληρώσει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου θα πρέπει να εκδώσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο απαιτείται για ταξίδια στα νησιά.

Και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για την έκδοση του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού, ενημερώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Gov.gr

Gov.gr: Ηλεκτρονική έκδοση

Επιπλέον, η βεβαίωση μπορεί να εκδοθεί την επόμενη ημέρα από αυτή που πραγματοποιήθηκε η τελευταία δόση εμβολιασμού, ανάλογα με το είδος του εμβολίου, και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr/ (με τη χρήση κωδικών Taxisnet).

Άνοιγμα τουρισμού με κανόνες

Το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού, σε συνάρτηση με την άρση του lockdown, ήταν ένα από τα σημαντικά ζητούμενα των λοιμωξιολόγων και ένα από τα μεγάλα στοιχήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ως εκ τούτου, οι προϋποθέσεις για την επιστροφή των τουριστών, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν στο επίκεντρο των συζητήσεων για αρκετές εβδομάδες.

Το τουριστικό άνοιγμα στηρίζεται στους εξής βασικούς πυλώνες: την επίσπευση των εμβολιασμών στα νησιά, τις μετακινήσεις σε αυτά μετά από διαγνωστικό έλεγχο ή πιστοποιητικό εμβολιασμού και τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στις πύλες εισόδου αναλόγως του επιδημιολογικού φορτίου της χώρας προέλευσης κάθε επισκέπτη μας.

Ειδικότερα, οι μετακινήσεις στα νησιά, με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα, είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα γίνονται είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού, 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση, είτε με αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών, είτε self-test 24 ωρών ή διαφορετικά να υπάρχει μια βεβαίωση νόσησης, δύο μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες μετά τη νόσηση.

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Gov.gr: Η δήλωση

Η δήλωση των self-test θα πρέπει να γίνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, ενώ όσοι προσέρχονται σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές, είτε για PCR είτε για rapid test αντιγόνου, θα πρέπει να ζητούν την ψηφιακή βεβαίωση με το αποτέλεσμα του τεστ.

Επίσης, από την 1η Ιουνίου τίθεται σε παραγωγική λειτουργία το ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό Green Pass, για διευκόλυνση των ταξιδιών σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή φέρουν αρνητικό τεστ,

“Η Ελλάδα απέδειξε πέρυσι, σε πολύ πιο αχαρτογράφητα νερά, ότι μπορεί να λειτουργήσει ως ασφαλής τουριστικός προορισμός και το ίδιο θα πράξουμε και φέτος και ακόμη καλύτερα. Η ασφαλής υποδοχή, διαμονή και επιστροφή των επισκεπτών μας, αποτελούν τις βασικές αρχές του σχεδίου μας για το άνοιγμα του τουρισμού.

Πέρσι είχαμε 5.000.000 αφίξεις στις πύλες εισόδου όλης της χώρας και πραγματοποιήσαμε περίπου 700.000 δειγματοληψίες. Εντοπίσαμε έτσι κοντά στα 2.700 θετικά κρούσματα.

Καταφέραμε με αυτό τον τρόπο να συγκρατήσουμε το επιδημιολογικό φορτίο χαμηλότερα από όλες τις υπόλοιπες τουριστικές οικονομίες της Μεσογείου. Από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Κροατία, τη Μάλτα” σημείωσε στο πλαίσιο της χθεσινής ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας .ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, ο κύριος Άκης Σκέρτσος.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *