τσιάρας
Πολιτική

Τσιάρας: Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα μετά τα Γλυκά Νερά

Πρωτοβουλία για αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα αναλαμβάνει η κυβέρνηση και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας επισημαίνει ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν προτάσεις εκ μέρους της επιτροπής παρακολούθησης του νέου Ποινικού Κώδικα.

Απαντώντας στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια τέκνων στον πρόεδρο της επιτροπής Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο κ. Τσιάρας επεσήμανε πως στόχος είναι όλα τα ζητήματα τα οποία, είτε γεννούν απορίες, είτε σε ένα μεγάλο βαθμό μπορεί να πλήττουν το περί δικαίου αίσθημα, να αντιμετωπιστούν, ούτως ώστε να μην υπάρχουν ζητήματα.

Χαρακόπουλος: Υπάρχει ένα ζήτημα με τις ποινές και πρέπει να το ξαναδούμε

Ο κ. Χαρακόπουλος με αφορμή τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά σημείωσε πως το σοκ από τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, για την ενδεχόμενη ποινή που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι δολοφόνοι, είναι μεγάλο.

«Βεβαίως, το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει επικηρύξει τους δολοφόνους με το ποσό των 300.000 ευρώ για όσους συμπολίτες μας δώσουν πληροφορίες για τους δράστες, αλλά υπάρχει ένα ζήτημα με τις ποινές, με βάση την τελευταία αλλαγή που έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2019 στον Ποινικό Κώδικα, με τις ευνοϊκές διατάξεις της “υφ’ όρων απόλυσης”. Νομίζω ότι υπάρχει ένα ζήτημα που πρέπει να ξαναδούμε», είπε.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *