εμβόλια
Featured Ελλάδα

Εμβόλια: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44 ετών

Εμβόλια: Στην τελική ευθεία η διασικασία ώστε την Παρασκευή να ανοίξει για τις ηλικίες 40-44 ετών η δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού.

Τις τελικές λεπτομέρειες ρυθμίζει το επιτελείο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Εμβόλια

Σύμφωνα με πληροφορίες  τις τελευταίες ώρες ξεκίνησαν να φορτώνονται στο σύστημα της πλατφόρμας εμβολίων οι λίστες με τους ΑΜΚΑ των πολιτών 40 έως 44 ετών.

Η διαδικασία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, όμως πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρουν ότι «τα αρμόδια στελέχη εργάζονται πυρετωδώς και εκτιμάται ότι ήδη αύριο θα είναι “ανεβασμένοι” στο σύστημα όλοι οι ΑΜΚΑ».

Αυτό σημαίνει ότι την Παρασκευή, όπως έχει ήδη εξαγγελθεί, θα ανοίξει κανονικά η διαδικασία προγραμματισμού ραντεβού για τα εμβόλια Pfizer, AstraZeneca, Moderna και Johnson από τα άτομα που υπάγονται στις παραπάνω ηλικίες (γεννηθέντες/είσες από 1976 έως και 1981).

Να σημειωθεί πως όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο σύστημα της άυλης συνταγογράφησης θα λάβουν μήνυμα SMS στο κινητό τους για το ραντεβού τους.

Οσοι δεν έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία της άυλης θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Εμβόλια: Ακολουθούν οι ομάδες 35-39 και 30-34 ετών

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, κατά την τελευταία ενημέρωση για τους εμβολιασμούς είχε εξαγγείλει ότι αμέσως μετά θα ανοίξει η διαδικασία για τις ηλικίες 35 έως 39 ετών και, έπειτα, για την ομάδα των 30 έως 34 ετών.

«Ανάλογα με το πως θα κινηθεί το κλείσιμο των ραντεβού και οι παραδόσεις το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσουμε και το άνοιγμα των άλλων ηλικιακών ομάδων ανά πενταετία για τους 35-39 και 30-34» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι ο στόχος πλέον είναι να έχουν πραγματοποιηθεί 5,5 εκατ. εμβολιασμοί μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Εξ αυτών, με μία δόση θα έχουν εμβολιαστεί τότε περίπου 3,5 εκατ., ποσοστό 34%, και με δύο δόσεις 2 εκατ., ποσοστό 20%.

Ερωτηθείς για την πορεία των εμβολιασμών, ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε ότι «από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε έχουν πραγματοποιηθεί 4.377.000 εμβολιασμοί.

Σχεδόν 2.817.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 26,8% και περισσότερο από 1.615.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 15,4%».

Ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι σήμερα «λειτουργούν 1.515 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν, καθώς θα προστεθούν και του ιδιωτικού τομέα, που μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 300».

Εμβόλια: «Σκυτάλη» στις ηλικίες 20-29 ετών τον Ιούνιο

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος δήλωσε ότι «μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 20-29 ετών».

Υπενθυμίζεται ότι στο προσεχές διάστημα η Ελλάδα αναμένει τις εξής παραδόσεις εμβολίων:

  • Από την Pfizer 1.860.000 δόσεις
  • Από την εταιρεία Moderna 308.000 δόσεις
  • Από την εταιρεία Johnson & Johnson 152.000 δόσεις
  • Από την AstraZeneca 348.000 δόσεις τον Μάιο και 450.000 δόσεις τον Ιούνιο

 

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *