κικίλιας
Featured Ελλάδα

Κικίλιας για περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη

Στο ζήτημα που έχει προκύψει έπειτα από αναφορές για τουλάχιστον τρία περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη που αφορούσαν σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca αναφέρθηκε εκτενώς το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ερωτηθείς, ειδικότερα, για το θέμα αυτό, ο κ. Κικίλιας εξήγησε πως «έχουμε αποφασίσει ότι όλα τα θέματα που μπαίνουν στο πλαίσιο της πανδημίας και των εμβολιασμών απαντώνται με γνώμονα την ασφάλεια».

«Υπάρχει ένα τεράστιο όφελος του εμβολιασμού που δεν μπορεί να αναιρεθεί, όμως η ασφάλεια μπαίνει πάνω από όλα. Τα περιστατικά ερευνώνται από τους ειδικούς. Συντάσσεται κίτρινη κάρτα και ακολουθούνται τα πρωτοκόλλα», απάντησε ο υπουργός Υγείας.

Ο ίδιος επισήμανε πως δεν γίνεται να απαντήσει στην παρούσα φάση αναφορικά με τα σενάρια για προβληματική παρτίδα εμβολίων και υπογράμμισε πως «όλα τα περιστατικά είναι υπό διερεύνηση».

Κικίλιας: Αισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας

Παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα αλλά και για την πορεία των εμβολιασμών, τονίζοντας ωστόσο πως ο κίνδυνος υπάρχει ακόμα και οι πιέσεις στο ΕΣΥ συνεχίζονται.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού ανέρχονται σε 21.136 σε όλη την Ελλάδα, προσθέτοντας πως μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 4.554.000 εμβολιασμοί.

Ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε πως 1,7 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους έχοντας κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο σχέδιο εμβολιασμού κατοίκων και εργαζομένων στα νησιά, το λεγόμενο «Γαλάζια Ελευθερία», εξηγώντας τους λόγους που επιλέχθηκε να χορηγηθεί το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson στα νησιά.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *