Λευκορωσία-αεροπειρατεία
Featured Κόσμος

Λευκορωσία: Ποιός είναι ο Έλληνας που αποβιβάστηκε στο Μινσκ

Ιάσων Ζήσης φέρεται να ονομάζεται ο Έλληνας που είναι ανάμεσα στα άτομα που αποβιβάστηκαν στο Μινσκ στη Λευκορωσία, μετά την «κρατική αεροπειρατεία» του Λουκασένκο.

Όπως μετέδωσε το κανάλι Belarus 1 της Λευκορωσίας είναι καθηγητής στους τομείς των Μαθηματικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών σε πανεπιστήμιο της Ολλανδίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Έλληνας υπήκοος φέρεται να δήλωσε πως πήρε την πτήση από την Αθήνα για το Βίλνιους με στόχο, εκεί να επιβιβαστεί σε άλλη πτήση για να μεταβεί στο Μινσκ, όπου βρίσκεται η σύζυγός του.

Σύμφωνα πάντα με το Belarus 1 που παρουσίασε τους τρεις επιβάτες, οι άλλοι δύο που κατέβηκαν είναι, μία γυναίκα που φέρεται να ονομάζεται Αλεξάντρα Σταμπρέντοβα που ζήτησε επίσης να μείνει στο Μινσκ, καθώς και ένας πιλότος, ο Σεργκέι Κουλακόφ, που φαίνεται ότι έκανε την ίδια επιλογή με τον Έλληνα επιβάτη καθώς ο τελικός του προορισμός ήταν το Vitebsk στη Λευκορωσία.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το Bloomberg, επικαλούμενο πρόσωπο που ασχολείται με την έρευνα του περιστατικού, πέρα από τον δημοσιογράφο Ρομάν Προτάσεβιτς και τη σύντροφό του, στο Μινσκ αποβιβάστηκαν δύο υπήκοοι Λευκορωσίας και ένας Έλληνας υπήκοος.

Η πηγή του Bloomberg δεν έδωσε άλλες πληροφορίες σχετικά με το γιατί αποβιβάστηκαν οι συγκεκριμένοι επιβάτες, καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *