μύκονος
Ελλάδα

Μύκονος: Πάνω από 18 ευρώ πλήρωσαν για καφέ, νερό και σοκολάτα

Η Μύκονος πριν προλάβει να ανοίξει η τουριστική σεζόν εκτόξευσε τις τιμές στα ύψη! Εργαζόμενοι και ντόπιοι στο νησί των ανέμων έχουν αρχίσει να αντιδρούν έντονα.

Μετά από μια αρκετά δύσκολη περίοδο για το νησί. Όπου οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό επλήγησαν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Φέτος, με το…”καλημέρα”, η Μύκονος εκτόξευσε τις τιμές σε αρκετά προϊόντα. Ανάμεσα σε αυτά είναι ο καφές, το νερό, τα αναψυκτικά και τα ποτά.

Στην ελεύθερη αγορά τα «ρίχνουν» οι καταστηματάρχες

Οι καταστηματάρχες υπεραμύνονται της απόφαση τους, να κρατήσουν στα ύψη τις τιμές, κάνοντας λόγο για ελεύθερη αγορά, προσδοκώντας να βγάλουν και τα «σπασμένα» της περσινής σεζόν.

Διαφορετικό τιμοκατάλογο ζητούν ντόπιοι και εργαζόμενοι στη Μύκονο

Ωστόσο υπάρχουν αντιδράσεις από ντόπιους και εργαζόμενους που εκδηλώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υποστηρίζουν με τη σειρά τους ότι λόγω των ειδικών συνθηκών θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση ή τουλάχιστον να ισχύει διαφορετικός τιμοκατάλογος για τους ίδιους σε σχέση με τους τουρίστες.

Η «λυπητερή» της Μυκόνου

Μια απόδειξη λιανικής από καφέ-εστιατόριο στο νησί της Μυκόνου, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως χρεώνουν στο νησί τα πιο απλά προϊόντα. Να σημειωθεί πως βρισκόμαστε ακόμη στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Το εν λόγω κατάστημα λοιπόν χρεώνει 6,5 ευρώ το καφέ, 8 ευρώ την παγωμένη σοκολάτα και 4 ευρώ το μπουκάλι νερό…!

Δείτε την παρακάτω φωτογραφία

μύκονος

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *