μητσοτάκης
Featured Παραπολιτικά

Στον αέρα οι εκτιμήσεις Μητσοτάκη για τον τουρισμό

Πέρυσι τον Ιούνιο, πριν τα μέσα του μήνα, ο πρωθυπουργός με την κουστωδία του και κάποιους ξένους ανταποκριτές, είχε πάει στη Σαντορίνη όπου με φόντο το ηλιοβασίλεμα και το ηφαίστειο, άνοιγε τις πόρτες στον τουρισμό.

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης

Όπως δήλωνε χαρακτηριστικά, αλλά τελικά απέδειξε ότι τις πόρτες τις είχε ανοίξει διάπλατα στην κορονο – συμφορά:

«Η Ελλάδα τα κατάφερε εντυπωσιακά να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού. Κυρίες και κύριοι σας καλωσορίζουμε στο ελληνικό καλοκαίρι».

Υποστηρίζοντας ότι η χώρα είχε προετοιμαστεί κατάλληλα σε επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας. Εκ του αποτελέσματος, φάνηκε ότι το σύστημα ήταν εντελώς απροετοίμαστο, ούτε έλεγχοι γίνονταν, ούτε μέτρα τηρούνταν, ούτε τα δημόσια νοσοκομεία μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μια τόσο σοβαρή κατάσταση.

Η χώρα ξαναμπήκε σε καραντίνα από τον Οκτώβριο και άρχισε να συνέρχεται πρόσφατα, μετά το Πάσχα. Το φοβερό αυτό φιάσκο, ανάγκασε τον Μητσοτάκη να κόψει φέτος τις υπερβολές, τα πολυδάπανα ταξίδια και τις υπερφίαλες συμπεριφορές αλλά όχι τις υπερβολές.

Σήμερα σε συνέντευξη του που παραχώρησε σε δημοσιογράφους της Bild με φόντο την Ακρόπολη , είπε απευθυνόμενος στους τουρίστες:

«Να έρθουν στην Ελλάδα. Μετά από αυτή την πανδημία είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα θέλει να ταξιδέψει, θα θέλει να χαλαρώσει». Και συνέχισε: «Πέρυσι υποδεχτήκαμε 25% των τουριστών που ήρθαν στη χώρα μας το 2019. Έναν στους τέσσερις. Φέτος αναμένουμε ότι θα έρθουν περίπου ο ένας στους δύο. Επομένως θα περάσουμε από το 25% στο 50% σε σχέση με το 2019. Πιστεύω πως οι τάσεις είναι ενθαρρυντικές».

Τα νούμερα βέβαια τα έχει κατεβάσει από το… κεφάλι του και εύκολα μπορεί να το διαπιστώσει κανείς βλέποντας τα κλειστά ξενοδοχεία.

Όπως μαθαίνουν – λοιπόν – τα piperata.gr, οι εκτιμήσεις του υπ. Τουρισμού είναι ότι το καλοκαίρι θα μας επισκεφθεί το 50% των τουριστών σε σχέση με το 2020 και όχι σε σχέση με το 2019. Και τούτο διότι δεν υπάρχουν καθόλου κρατήσεις ενώ για μεγάλες τουριστικές αγορές (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία κτλ) είμαστε ακόμη στα «πορτοκαλί».

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *